[80 B4 2.0 ABK] Sprzęgło
Tej, a Ty chciałeś żeby za ile "mechanior" wymienił sprzęgło? 50zł?Andrzej1376 pisze:
Dobrze, że poradziliście mi jak je samemu wymienić, mechanior woła za to 2,5 stówki. :shock:
Powiem Ci coś, śmieszą mnie tacy ludzie jak Ty, w ABK akurat sprzęgło to bajka,
ale płacisz za:
* wiedzę (najcenniejsze)
* poświęcony czas
* za to, że ten mechanior zainwestował w narzędzia, które kosztują wuchte sianka, a przecież się zużywają i musi zarobić min, na nie, opłaty, podatki itp, itd,
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u nas, żaden warsztat nie podjąłby się wymiany sprzęgła za 250zł, może u w twoim rejonie to normalna cena,
ale nie przyjdzie taki Andrzej i płacze, że 250zł (które w dzisiejszych czasach jest nic nie wart) jest strasznie drogo, normalnie paranoja, ręce opadają, że my mechanicy musimy się użerać z takimi ludźmi.
Pozdrawiam
Za wymianę sprzęgła przy takim dostępie jak w B4 bierze się u mnie w warsztacie 250-300zł. I to jest normalna cena. Na podnośniku nie jest tak bardzo ciężko. Odkręcić wózek, wydech, podwiesić silnik i trochę go opuścić.
Ja w moim samochodzie zrzucałem skrzynie dwa razy w garażu, męcząc się z kanału i w warunkach garażowych do najprzyjemniejszych ta operacja nie należała.
Ja w moim samochodzie zrzucałem skrzynie dwa razy w garażu, męcząc się z kanału i w warunkach garażowych do najprzyjemniejszych ta operacja nie należała.