Witam,
Mam problem, a mianowicie: przy ruszaniu zimnym samochodem z 1 szarpie. Trzeba się napracować żeby w miarę płynnie ruszyć a i tak czasem nie wychodzi. Na ciepłym samochodzie jak by wibracje były mniejsze, czasem ruszy się całkiem normalnie. Na innych biegach normalnie, biegi wchodzą gładko, sprzęgło chodzi lekko bez żadnych wibracji.
Czy są to oznaki, że sprzęgło mówi NIE? Jeżeli tak to ja jakie polecanie na wymianę? Bo widziałem na Allegro sprzęgła używki od 80zł po sprzęgła sportowe za 800zł.
[B4 1Z] Szarpanie przy ruszaniu = koniec sprzęgła?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Poduszki silnika możesz sprawdzić wykręcając je podnosisz silnik podnośnikiem i odkręcasz poduszkę jeżeli jest cała to wkręcasz i tak samo z poduszką 2 od turba jest dojście kiepskie ale da radę. Poduszki skrzyni jest 2 lewa i prawa. Lewą zauważysz od razu po lewej stronie na początku skrzyni patrząc na silnik prawa zaś jest pod taką metalową pokrywką odkręcasz ją i masz poduszkę wyjęcie nie jest może proste ale da się trzeba odkręcić z jednej strony sanki a potem je odciągnąć na dół i ją wyciągniesz. Jeżeli nie jest porozrywana lub zgnieciona to jest ok. Warto też sprawdzić czy są to ori poduszki jak ori to już by je należało wymienić pod silnikiem może nie ale pod skrzynią tak.