witam
Mam taki oto problem dokladnie od wczoraj podczas przekrecania zaplonu w aucie nie zapalaja sie gorne kontrolki w minichecku, zapala tylko dolna od oleju. Rowniez zaczyna migac kontrolka ladowania i miga tak caly czas podczas jazdy, ale ona miga tak lekko, zarzy sie. Co moze byc przyczyna, dokrecilem kable rozrusznika i zaizolowalem od alternatora (byly przetarte), wtmienilem licznik na inny i dalej jest to samo
(B4 tdi) miga kontrolka ladowania nie swieca gorne minicheck
bob232 było tyle mówione o tym, o kontrolkach. Użyj szukajki. Jak ci miga kontrolka ładowania podczas jazdy to pewnie nie ładuje altek i do wymiany regulator napięcia w altku. Najpierw sprawdź jakie masz napięcie na włączonym silniku. Powinno być coś od 13.8 do 14.4V tak coś słyszałem od forumowiczów.
nie sprawdzalem ladowania ale wydaje mi sie ze jest ok, bo przejechalem ok 300 km i aku jak nowy na postoju gralo radio.A dzis jak dojechalem do pracy bylo ok wsztsko dzialalo jak nalezy a jak wychodzilem znow to samo. I co maja gorne kontrolki z ladowaniem?
[ Dodano: 2011-08-01, 21:16 ]
No i wczoraj padło ładowanie całkiem wymontowałem regulator i wydaje mi się że szczotki są konkretnie zużyte. Prosze o spojrzenie i podpowiedź czy mam rację
[ Dodano: 2011-08-01, 21:16 ]
No i wczoraj padło ładowanie całkiem wymontowałem regulator i wydaje mi się że szczotki są konkretnie zużyte. Prosze o spojrzenie i podpowiedź czy mam rację