[All] Brzęczyk właczonych swiateł
No to uciąć ten kabel przy samym brzęczyku - u mnie miał kolor zółty
Pytanie - który kabelek w kostce przy radiu zasila wzmacniacz antenowy w Audi 80 B3 ( antena w szybie z tyłu ) szukałem w schematach ale się nie doszukałem
Odp. dla Mobilka na to co poniżej
Dziękuję Kolego, nacisnę ci na pomógł tylko napisz coś w moim temacie w podpisie
Daj proszę link do twojej Audi-widzę ori kamei zderzak z przodu, podejżewam że kolor tapicerki masz zielony ?
Pytanie - który kabelek w kostce przy radiu zasila wzmacniacz antenowy w Audi 80 B3 ( antena w szybie z tyłu ) szukałem w schematach ale się nie doszukałem
Odp. dla Mobilka na to co poniżej
Dziękuję Kolego, nacisnę ci na pomógł tylko napisz coś w moim temacie w podpisie
Daj proszę link do twojej Audi-widzę ori kamei zderzak z przodu, podejżewam że kolor tapicerki masz zielony ?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2009, 14:56 przez ziemor, łącznie zmieniany 3 razy.
Panowie znalazłem dla was rozwiązanie na denerwujący dźwięk brzęczyka za to będzie ładny głos kobiecy http://www.allegro.pl/item534518682_rew ... _auta.html
-
- Forum Audi 80
Witam,
U mnie też nie działa brzęczyk od światęł i parę razy trzeba było pomocy szukać i drugiego aku.
Wziąłem się za zdiagnozowanie usterki. Korzystałem ze schematu z załącznika.
Użyłem miernika w celu znalezienia sygnałów w białej kostce od MC. i oto co otrzymałem:
Na Pinie 9 i 10 przychodzą sygnały z postojówek tak jak powinny.
Na Pinie 13 pojawia się 12V po otwarciu drzwi
Na Pinie 12 cały czas mam 12V. Niezależnie czy wyjmę kluczyk. Jak powinno być po wyjęciu kluczyka. 12V powinno zniknąć czy się pojawić?
Dziś wypiąłem ten przewód w celu usunięcia sygnału o stacyjce i nadal brzęczyk nie działał co radzicie.?
Pierwsze pytanie - jak sprawdzić sam brzęczyk czy sprawny
Drugie - jak naprawić ewentualnie stacyjkę lub to obejść.?
U mnie też nie działa brzęczyk od światęł i parę razy trzeba było pomocy szukać i drugiego aku.
Wziąłem się za zdiagnozowanie usterki. Korzystałem ze schematu z załącznika.
Użyłem miernika w celu znalezienia sygnałów w białej kostce od MC. i oto co otrzymałem:
Na Pinie 9 i 10 przychodzą sygnały z postojówek tak jak powinny.
Na Pinie 13 pojawia się 12V po otwarciu drzwi
Na Pinie 12 cały czas mam 12V. Niezależnie czy wyjmę kluczyk. Jak powinno być po wyjęciu kluczyka. 12V powinno zniknąć czy się pojawić?
Dziś wypiąłem ten przewód w celu usunięcia sygnału o stacyjce i nadal brzęczyk nie działał co radzicie.?
Pierwsze pytanie - jak sprawdzić sam brzęczyk czy sprawny
Drugie - jak naprawić ewentualnie stacyjkę lub to obejść.?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z