[All] Brzęczyk właczonych swiateł
- daniel_b11
- Forum Audi 80
[All] Brzęczyk właczonych swiateł
Czy kogoś również denerwuje dźwięk sygnalizatora zapalonych świateł przy otwartych drzwiach?
Posiadam b3-kę i zastanawiam się czy w wyższych modelach ten dźwięk został zmieniony na jakiś bardziej cywilizowany niżeli monotonne piskliwe (jednym słowem nieprzyjemne) bzyczenie.
Czy można wpiąć w miejsce obecnego moduliku jakiś inny z innego samochodu?
Posiadam b3-kę i zastanawiam się czy w wyższych modelach ten dźwięk został zmieniony na jakiś bardziej cywilizowany niżeli monotonne piskliwe (jednym słowem nieprzyjemne) bzyczenie.
Czy można wpiąć w miejsce obecnego moduliku jakiś inny z innego samochodu?
Ten brzęczek jest ie tylko od świateł, ale pewnie też od kilku innych rzeczy.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2008, 21:56 przez spiczi, łącznie zmieniany 1 raz.
- daniel_b11
- Forum Audi 80
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Hmm zbytnio pewnie nie zmienisz tonów tego brzęczyka :-| . Tylko broń Cię Panie Boże całkiem go wyciągać 8-) to bardzo przydatna rzecz jest. Zapomnisz wyłączyć światła, radyjko to Ci przypomni a tak? zamkniesz autko pójdziesz do domku na drugi dzień siedzisz w autku i....lecisz po prostownik :mrgreen:
- Fighter001
- Forum Audi 80
oooo apropo tego brzeczyka... Ja mam radio podpiete przez poprzedniego wlasciciela tak ze jak wyjme kluczyk, otworze drzwi a radio gra to brzeczyk sie załącza...
Jak musze miec radio podpięte żeby mi sie ten brzeczyk nie włączał...?
Ja uciołem kabelek którym radio posyła plus 12 V do brzęczyka i przez diodę separującą podpiąłem tam plus od swiateł dziennych - i teraz jak nie zgaszę dziennych to mi brzęczy - wogóle to przez diody mozna tam inne rzeczy podpiąć by nie zapomnieć ich zgasić np. dodatkowy wył. od załanczania wentylatora chłodnicy
A tym kabelekiem którym radio posyła plus do brzęczyka to można np. dodatkowo podświetlić gałkę jak oczywiście masz podświetlaną - wączasz wtedy radyjko na postoju a tu gałeczka też się zaświeca - tylko wszystko separuj diodami by potem 12V nie pojawiło się gdzieś na instalacji nieproszone !
hmmm ja też byłem taki mądry bo brzęczyk mnie wq***rzał tylko jak później się okazało że w b4 ten sam kabelek zasila wzmacniacz antenowy i się dziwiłem dlaczego radio u mnie tak gorzej odbiera trzeba by było wzmacniacz oddzielnie podłączyć do radia <ok>ziemor pisze:Ja uciołem kabelek którym radio posyła plus 12 V do brzęczyka