Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 PM] dziwna stacyjka

ODPOWIEDZ
dada85

[B3 1.8 PM] dziwna stacyjka

Post autor: dada85 » 24 lis 2017, 16:42

Otóź mam swoje b3 miesiąc z hakiem i próbuje go od tego czasu naprostować. Ale stacyjka to jest hicior. Trzeba przekręcić po zapłonie dosłownie 2-3 mm żeby odpalił(kręci normalnie bez problemu) ale jak się przekręci kluczyk bardziej, tak powiem"standardowo" to w ogóle nie kręci tylko słychać takie jakby stęknięcie😁
Auto stoi teraz na warsztacie bo wymieniam nagrzewnice,węże, termostat i pare innych mankamentów. Czy może mieć związek to, że przed podświetlenie nóg mam porypane kontrolki w cały świat. Tzn jak włączam prawy kierunek to świeci się kontrolka od długich a jak włączam długie to świeci prawy kierunek😁 na stacyjke może mieć wpływ poknocona w cały świat elektryka?

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 24 lis 2017, 16:52

Oczywiście może miec wpływ. Swego czasu jak zakładałem termometr i coś źle zrobilem to po przekręceniu stacyjki paliło mi jej kostkę. Zdejmij ją i zobacz jak wygląda, może byc wyrobiona i stąd problemy z kluczykiem. Do kostki dostaniesz się zdejmując zegary. Kostka jest przykręcona na 2 śrubki takie dziwne, które mogą byc zalane farbą.

dada85

Post autor: dada85 » 24 lis 2017, 17:16

No właśnie mechanik do mnie dzwonił bo musiał wszystko rozebrać żeby nagrzewnicę wymienić i powiedział tylko "...o ku...co tu jest z tym wszystkim za Meksyk"

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 24 lis 2017, 17:28

dada85 pisze:"...o ku...co tu jest z tym wszystkim za Meksyk"
niemal każdy następny tak na poprzednika psioczy ;-) także czasem trzeba na to wziąć poprawkę

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl