[B4] Kontrolki w Audi
[B4] Kontrolki w Audi
Witam.
Mam jedno zarazem nietypowe pytanie..
Posiadam Audi 80 juz 3 lata i niewiem do tej pory jakie są kontrolki i od czego na desce.
wiem ze jest od długich swiateł, ale czy od zwykłych tez? czy od rezerwy jest kontrolka?
W ogole bardzo bym prosil o informacje o wszystkich kontrolkach ktore tam są.. poniewaz jest ich dosyc duzo a swieci sie tylko pare. m.in ABS, ładowanie, olej, woda, reczny, swiatła długie, kierunki, i taki wykrzyknik ;]
Pozdrawiam
Mam jedno zarazem nietypowe pytanie..
Posiadam Audi 80 juz 3 lata i niewiem do tej pory jakie są kontrolki i od czego na desce.
wiem ze jest od długich swiateł, ale czy od zwykłych tez? czy od rezerwy jest kontrolka?
W ogole bardzo bym prosil o informacje o wszystkich kontrolkach ktore tam są.. poniewaz jest ich dosyc duzo a swieci sie tylko pare. m.in ABS, ładowanie, olej, woda, reczny, swiatła długie, kierunki, i taki wykrzyknik ;]
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 lis 2007, 18:35 przez Tomasz767, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Koloego po pierwsze postaraj sie nazywać temety zgodnie z regulaminem po drugie poszukaj na forum było pisane o tym już wiele razy, jednoczesnie powiem Ci że co licznik to inne ustawienie kontolek i rożne ikonki...
czasem od swiateł jest taka zielona ikonka która podswitlana jest przy pozycyjnych swiatłach, od rezerwy nie ma. Reszte kontorlek co opisałeś jest OK. Jak chcesz zobaczyć jakie masz to albo rozkreć licznk i rzuć okiem na ikonki albo przyśiec mocną latarką to tez sie pokaża, odrazu dodam że bedzie kilka "nie aktywnych" tzn takich których nie ma w aucie opcji i z tyłu ikonk nie ma żarówki. Poszukaj na forum a naprwno coś jeszcze interesującego znajdziesz. <ok>Tomasz767 pisze:czy od zwykłych tez? czy od rezerwy jest kontrolka?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Odnośnie kontrolki rezerwy:
viewtopic.php?t=10242&highlight=kontrolki
Ogólnie odnośnie kontrolek:
viewtopic.php?t=10101&highlight=kontrolki
Dodam że kontrolek jest wiecej niż jest wykorzystywane.
viewtopic.php?t=10242&highlight=kontrolki
Ogólnie odnośnie kontrolek:
viewtopic.php?t=10101&highlight=kontrolki
Dodam że kontrolek jest wiecej niż jest wykorzystywane.
Re: [B4] Kontrolki w Audi
Co sygnalizuje kontrolka z wykrzyknikiem w kółku????
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
Ona jest od układu hamulcowego, świeci gdy:FRACHU24 pisze:Co sygnalizuje kontrolka z wykrzyknikiem w kółku????
gdy silnik nie pracuje - brak wspomagania hamulców albo test działania
gdy silnik pracuje - niski poziom płynu hamulcowego i/lub zużyte klocki hamulcowe (w uboższych wersjach Audi nie ma czujników zużycia klocków i poziomu płynu).
Kontrolka od ręcznego jest z literką P w środku.gmitek pisze:hamulec ręczny zaciągnięty
Ostatnio zmieniony 11 sty 2009, 21:18 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 3 razy.
FRACHU24, no to na pewno niski poziom płynu hamulcowego.
aldi, były takie bez czujnika poziomu płynu hamulcowego? Moja raczej nie ma wypasionego wyposażenia (bez klimy, bez szyberdachu, bez AC, bez czujników zużycia klocków, bez ABS, bez elektrycznych szyb i lusterek), ale czujnik poziomu płynu mam.
aldi, były takie bez czujnika poziomu płynu hamulcowego? Moja raczej nie ma wypasionego wyposażenia (bez klimy, bez szyberdachu, bez AC, bez czujników zużycia klocków, bez ABS, bez elektrycznych szyb i lusterek), ale czujnik poziomu płynu mam.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
Właśnie moja B3 nie ma czujnika poziomu płynu hamulcowego i chłodniczego. To trochę niebezpieczne, że firma Audi tak szkodowała czujników. Na forum wyczytałem, że w B4 z silnikiem ABT nie dawali też czujnika poziomu płynu chłodniczego.
[ Dodano: 2009-01-11, 19:26 ]
A sory przed chwilą sprawdziłem – jednak jest u mnie czujnik poziomu płynu hamulcowego. Myślałem że go nie ma bo w innych sprzętach jest w korku wlewowym a tu jest wbudowany w zbiorniczek. Jednak Audi nie oszczędzało na bezpieczeństwie ludzi.
[ Dodano: 2009-01-11, 19:26 ]
A sory przed chwilą sprawdziłem – jednak jest u mnie czujnik poziomu płynu hamulcowego. Myślałem że go nie ma bo w innych sprzętach jest w korku wlewowym a tu jest wbudowany w zbiorniczek. Jednak Audi nie oszczędzało na bezpieczeństwie ludzi.