[80 B4 2.0 ABT] Licznik z obrotomierzem
[80 B4 2.0 ABT] Licznik z obrotomierzem
Czesc
Jak pewnie wiecie w audi b4 Abt sa liczniki bez obrotomierza, zamiast niego jest wstawiony wielki zegarek, czy dalo by rade zamienic liczniki bym w swojej audioli zobaczyl obrotomierz. Prosze o pomoc, dzieki z gory
pozdrawiam
Jak pewnie wiecie w audi b4 Abt sa liczniki bez obrotomierza, zamiast niego jest wstawiony wielki zegarek, czy dalo by rade zamienic liczniki bym w swojej audioli zobaczyl obrotomierz. Prosze o pomoc, dzieki z gory
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 lut 2007, 20:23 przez Lasek71, łącznie zmieniany 1 raz.
P.S. Zostaje do przelutowania 6 pinów (4+2) zaznaczone owalem i połączenie masy do żarówki podświetlającej obrotomierz, jeśli wcześniej nie ma żadnej diody - zaznaczone strzałkamiW temacie https://audi80.pl/viewtopic.php?t=1283 cobra pisze:https://audi80.pl/viewtopic.php?t=678&highlight=obrotomierz
https://audi80.pl/viewtopic.php?t=194&highlight=obrotomierz
pamiętaj ze do zegarów VDO obrotek też musi być VDO
i do 4 lub 5 cylindrówki obrotomierz tez tylko z 4 lub 5... bo z V6 nie będzie pasował-przekłamania obrotomierza
powodzenia... ja już mam
mi się udało... więc powodzenia :mrgreen:
teraz pytanie do Cobry...
chodzi mi teraz o podłączenie żarówki pod zegarek
czy musiałeś tylko przylutować mase? czyli tylko te dwa punkty które zaznaczyłeś? bo właśnie sie zastanawiam co z tymi co ja zaznaczyłem na niebiesko...czy je też musze połączyć ze sobą :roll: bo ani ten ani ten nie jest połączony...
pomóż...ponieważ jestem w trakcie rezania...
[ Dodano: 2007-03-21, 12:36 ]
chodzi mi teraz o podłączenie żarówki pod zegarek
czy musiałeś tylko przylutować mase? czyli tylko te dwa punkty które zaznaczyłeś? bo właśnie sie zastanawiam co z tymi co ja zaznaczyłem na niebiesko...czy je też musze połączyć ze sobą :roll: bo ani ten ani ten nie jest połączony...
pomóż...ponieważ jestem w trakcie rezania...
[ Dodano: 2007-03-21, 12:36 ]
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Rezanie żarówki pod zegarek…
Krok po kroku…opis na fotkach…
[ Dodano: 2007-03-21, 15:14 ]
Misiek_Stce, ja mam zrezany licznik ..to znaczy...Obrotomierz z UN4 a prędkościomierz i cała płytka z VDO :mrgreen: dosyć spora rzeźba :lol: ale dla chcącego nic trudnego jak rezałem obrotomierz to zapomniałem o podświetleniu zegarka i tak jeździłem pół roku...aż zaczęło mnie to drażnić...jedziesz w nocy to nie wiesz, która godzina
fotka jak to wyglądało bez podświetlenia zegarka(fotka w nocy)
Krok po kroku…opis na fotkach…
[ Dodano: 2007-03-21, 15:14 ]
Misiek_Stce, ja mam zrezany licznik ..to znaczy...Obrotomierz z UN4 a prędkościomierz i cała płytka z VDO :mrgreen: dosyć spora rzeźba :lol: ale dla chcącego nic trudnego jak rezałem obrotomierz to zapomniałem o podświetleniu zegarka i tak jeździłem pół roku...aż zaczęło mnie to drażnić...jedziesz w nocy to nie wiesz, która godzina
fotka jak to wyglądało bez podświetlenia zegarka(fotka w nocy)
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
a koledzy podlacze sie do temaciku... u mnie byl silnik 1.8 s i poprzedni wlasciciel wsadzil disla 1.6TD .... zostaly stare zegary a wiadomo ze w dislach 1.6TD nie bylo obrotomierzy tylko wielki zegar. da se jakos podlaczyc obrotomierz??jest jakis sposob zeby dzialal...?? bo wkurza mnie to a duzy zegar dopiero... jak sie da to super by bylo jak nie to trudno
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
viewtopic.php?t=2034&highlight=obrotomierzflorian pisze:a koledzy podlacze sie do temaciku... u mnie byl silnik 1.8 s i poprzedni wlasciciel wsadzil disla 1.6TD .... zostaly stare zegary a wiadomo ze w dislach 1.6TD nie bylo obrotomierzy tylko wielki zegar. da se jakos podlaczyc obrotomierz??jest jakis sposob zeby dzialal...?? bo wkurza mnie to a duzy zegar dopiero... jak sie da to super by bylo jak nie to trudno
viewtopic.php?t=119&highlight=obrotomierz
[ Dodano: 2007-03-21, 18:49 ]
..oczywiście :mrgreen:to jest takie cos do kupienia ?