Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.6D] liczydło nie nabija kilometrów

1www71

Post autor: 1www71 » 10 lis 2011, 10:26

nic z tanszych nikt nie znalazl?^^

Soniak87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Soniak87 » 06 mar 2013, 18:57

A co w przypadku gdy czujnik wyczyściłem, zębatka dobra a liczniki kilometrów naliczają ale po chwili się zawieszają? Dodam, że wskazówka prędkościomierza na zimnym silniku skacze waha się jak chce nie wiem czy to ma jakieś powiązania.

[ Dodano: 2013-03-07, 16:48 ]
jest tu ktoś?

Zuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zuk » 10 maja 2013, 00:22

Witam. Mam następujący problem. Zacznę od tego że wskaźnik paliwa pokazuje dobrze paliwo w momencie gdy silnik dopiero się nagrzeje do 90 stopni -
jaka może być tego przyczyna?
Drugim problemem jest nabijanie kilometrów dziennych i ogólnych - nie działają w ogólę ale jest to dziwna sprawa gdyż:

Jechałem ostatnio do wioski za bydgoszczą ( trasa 300km w 1 stronę ) i po 200km jazdy licznik się naprawił - zaczął nabijać km dzienne + przebieg , po zgaszeniu silnika itp ciągle działał. Nocowałem tam więc samochód stał całą noc. Rano gdy wsiadłem i odpaliłem go już nie nabijał km żadnych..... i adekwatnie do tego co powiedziałem wcześniej wracając do domu znów po 200km zaczął nabijać km dzienne i ogólne....Gdy wróciłem do domu zostawiłem na noc samochód to znów licznik przestał nabijać km i do tej pory nie działa z tym, że jeżdzę po 30km dziennie.... Więc postanowiłem to sprawdzić i zrobiłem znów trasę około 250km i co się okazało znów licznik się uruchomił i zaczął nabijać km

Trzecim problemem jest zegarek ( działa ale mam ustawioną godzinę do tyłu ) i nie da się go ustawić

Więc mam pytanie co to może być z tym licznkiem bo to bardzo dziwna sprawa i szczerze mówiąc trochę mnie śmieszy bo MOJE AUTO ŻYJE WŁASNYM ŻYCIEM

Soniak87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Soniak87 » 12 lip 2013, 15:48

A co w przypadku kiedy czyszczenie impulsatora nie pomogło ?? Wskazówka licznika dochodzi tylko do 60km i do tej prędkości nabija kilometry potem zacina wszystko. Płytka zegarów nowa więc o zimnych lutach nie ma mowy. Bezpieczniki 100% sprawne

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl