[80 B4 V6]MiniCheck-AutoCheck
[80 B4 V6]MiniCheck-AutoCheck
Witam
Od tygodnia męczę BC/AC, dziś komp "zaskoczył" ale AC dalej "nie źyje". Przekopałem wszystkie informacje na tym forum i na AKP, AUDI-fansite (z pomocą tłumacza przysięgłego ) i lipa...
Tu prośba do wszystkich którzy to rezali i znają temat "w praktyce" (UFOtm i inni) - proszę Was o schemat, informację itp. jak zamienić MC na AC (jak to podpiąć żeby działało, co do czego - u mnie na razie świeci się przepalenie żarówek a po odpaleniu pokazuje się ciśnienie oleju...).
Z góry wielkie dzięki za pomoc
Od tygodnia męczę BC/AC, dziś komp "zaskoczył" ale AC dalej "nie źyje". Przekopałem wszystkie informacje na tym forum i na AKP, AUDI-fansite (z pomocą tłumacza przysięgłego ) i lipa...
Tu prośba do wszystkich którzy to rezali i znają temat "w praktyce" (UFOtm i inni) - proszę Was o schemat, informację itp. jak zamienić MC na AC (jak to podpiąć żeby działało, co do czego - u mnie na razie świeci się przepalenie żarówek a po odpaleniu pokazuje się ciśnienie oleju...).
Z góry wielkie dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2007, 18:43 przez arezyy, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, podłączyłem w swoim aucie AC, jednak chyba nie wszystko jest w porządku. Gdy przekręcam kluczyk, wyskakuje komunikat OK ale niedługo po nim miniaturka od ciśnienia oleju (na nie pracującym silniku), gdy uruchomię silnik cały czas z małymi odstępami piszczy i świeci się ta miniaturka. Czy może nie łączyć któryś czujnik lub być uszkodzony(dodam że na MC nie zawsze świeciła mi kontrolka od oleju po przekręceniu zapłonu) czy moduł AC jest po prostu od V6 i dlatego tak się dzieje?
Faktycznie pomyliłem kabelki, teraz już jest ok. Mam jednak obawy co do działania AC, odłączałem na postoju przy pracującym silniku czujniki ciśnienia oleju i po ich odłączeniu nic nie wyskoczyło na AC. Czy tak powinno być i oliwiarka wyskakuje dopiero po jakimś czasie czy uszkodzony jest Auto Check?
Może ktoś posiada dokładny opis działania AC w języku polskim, jeśli tak to byłbym wdzięczny za przesłanie go.
Może ktoś posiada dokładny opis działania AC w języku polskim, jeśli tak to byłbym wdzięczny za przesłanie go.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z