Wiedziałem ,bo cuda jakieś opisywałeś w sensie chłodnica zimna a dolny przewód chłodnicy ciepły . Trzeba było tak od razu ,ja też mam ,i też chłodnica zimna :shock: od klimy :mrgreen: bo tej od płynu nie ma jak pomacaćdiablo228 pisze:mam klime i co teraz?
[B4 1Z]Mruga kontrolka płynu chłodzącego, chłodnica zimna
- arekkrosno
- Forum Audi 80
To prawda. Wyciągnąłem wtyczkę z czujnika przy zbiorniczku wyrównawczym zwarłem stykii nic. Wymiana czujnika temp. na używany oryginał dopiero dało rezultat. Chodzi o czujnik z tyłu bloku silnika ten, który odpowiada za podawanie temperatury na zegary. Teraz pokazuje 90 a nie 110 i kontrolka już nie mryga. Wniosek: Kontrolka mryga także jak jest za wysoka temperatura na zegarzekiller0123 pisze:Ta kontrolka miga również gdy jest za wysoka temperatura cieczy chłodzącej. Miałem taki przypadek gdy padł mi czujnik temperatury (ten szary).
Co do obiegu cieczy to termostat otworzył się dopiero po przejażdżce pod górkę gdzie mu trochę przycisnąłem i chłodnica zrobiła się ciepła, tak że kamień z serca.
Wątek można zamknąć dzięki chłopaki
- mateuszz117
- Forum Audi 80
witam.mam tez problem z migajaca kontrolka od cieczy chlodzacej..zapala auto to kilka sekund jej nie ma,potem sie zapala i miga caly czas..temp utrzymuje sie 80-82 stopnie, ogrzewanie dziala, weze od chlodnicy oba cieple,,,zwieralem i rozwieralem te kabelki przy tym czujniku na spodzie zbiorniczka wyrownawczego i dalej nic...podsunieto mi pomysl ze to moze zimne luty w liczniku dalem inny na podmianke tez to samo,,plyn ok, nie ubywa ani nic,,co jeszcze moge sprawdzic zeby zrobic to??;(pomozcie
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- mateuszz117
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Panowie powiem tak nie trzeba od razu kupować nowego o ile dobrze pokazuje oczywiście.
Opiszę Wam paten który ostatnio mi się przydarzył i też zaczęła na trasie mrugać kontrolka, se myślę coś się zesrało, zatrzymałem się patrzę pod maskę i wygląda wsio git więc pojechałem dalej do domu.
Rano wyciągam czujnik i uderzyłem nim o schody tą metalową częścią, dlaczego o schody? bo akurat były pod ręką :mrgreen: zakładam czujnik i kontrolka już nie mruga <ok> do dnia dzisiejszego a minął z tydzień albo lepiej.
Opiszę Wam paten który ostatnio mi się przydarzył i też zaczęła na trasie mrugać kontrolka, se myślę coś się zesrało, zatrzymałem się patrzę pod maskę i wygląda wsio git więc pojechałem dalej do domu.
Rano wyciągam czujnik i uderzyłem nim o schody tą metalową częścią, dlaczego o schody? bo akurat były pod ręką :mrgreen: zakładam czujnik i kontrolka już nie mruga <ok> do dnia dzisiejszego a minął z tydzień albo lepiej.
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Nadwozie: Avant