Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1.8S] Problem z nawiewem, poziomem temp. wody.

beniek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: beniek » 05 wrz 2010, 16:21

Moze i z tymi biegami i przyspieszaniem racja (na 99%) co do kratek to sam nie zagladalem bo caly schowek boczny musze zdemontowac i dopiero dam rade leb tam wsadzic :) A jak to sie nie uda to pozostaje caly kokpit zdemontowac i wtedy majstrowac :)
Mam teraz inne zmartwienie wbilem sie ostatnio w beeme i mam do wymiany maske, przedni pas, lewe przednie nadkole (blacha), chlodnice, lewa lampa z kierunkowskazem, atrapa grila z logiem audi jezeli ktos ma kolorowe czesci (maska , lewe nadkole ewentualnie pas w kolorze ciemnej czeresni bylbym zainteresowany) Pozatym jezeli ktos moglby to bylbym za wystawienie ogloszenia w dziale gielda poniewaz nie mam 25 postow a niechce bez sensowych postow pisac zeby napisac ogloszonko. Z gory dzieki i jak co to gg - 1548911

guma19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: guma19 » 05 wrz 2010, 17:13

Key100l"Pomoc doraźna to wyjęcie filtra od gazu i porządne przeczyszczenie go. Co do mocy to może zapłon źle ustawiony?? i o jaka rurkę Ci chodzi? o tą co idzie do obudowy filtra? ona tylko odpowiada za łapanie zimnego powietrza z zewnątrz auta więc raczej nie będzie miała aż tak dużego wpływu na moc silnika. Jak dla mnie to sprawdzenie rozrządu zapłonu i dawki paliwa:D sprawdź też ciśnienie na tłokach bo może już nic nie ma:P "

Widze że forum to miejsce gdzie amator staje się ekspertem, psychicznie chory psychiatrą itd.
PORZĄDNE PRZECZYSZCZENIE FILTRA GAZU, KTÓREGO SIĘ NIE CZYŚCI A POZA TYM KASZTUJE 3zł.
BRAWO!!!

Key100l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Key100l » 06 wrz 2010, 17:53

Hmm... Żeby dużo nie pisać... forum jest po to żeby móc się wypowiadać... Akurat ile kosztuje filtr do gazu wiem bo mam 2 zagazowane audiki na podwórku... A doraźna znaczy się zobacz czy jest syf... JEŚLI jest to ewentualnie go Wyczyść i tak jadąc do sklepu z częściami zobacz czy idzie lepiej. A jeśli tak to wymień. Jeśli to nie jest proste to ok. Skąd mam Wiedzieć czy kolega nie zmieniał filtrów wczoraj czy coś?? albo ma nówke instalację?? Hmm a amator technik może i jestem. ale papiery na to amatorstwo mam. A do adminów SORY za tego posta bo nic nie wnosi do sprawy:-(

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 06 wrz 2010, 18:31

guma19, Key100l,
Panowie, spokojnie :lol:

<regulamin>

sephirot zmc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sephirot zmc » 08 wrz 2010, 12:10

Witam, mam mały ( tak mi się wydaje ) problem z moją audiczką 80 B3. Chodzi o zegar pokazujący temperaturę. Mianowicie, według mnie zbyt szybko osiąga temperaturę 100 st, ale problem jest w tym że z znajomym mechanikiem sprawdzaliśmy temperaturę cieczy i wychodzi że zegar zawyża o 10 st!!!! Wentylator załącza przy ok 92st a na zegarze mam troszkę ponad 100st. Niby wszystko gra auto nie grzeje sie tylko skąd ta różnica? Dodam że zaczęło sie tak dziać po delikatnym dzwonku. Proszę o pomoc , od czego zacząć. Pozdrawiam

lewy23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lewy23 » 16 wrz 2011, 12:37

Witam, również mam problem ze wskaznikiem temp. raz pokazuje raz nie jak rozwiazales problem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl