Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[80 b3 1.8S] Problem z nawiewem, poziomem temp. wody.

beniek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: beniek » 05 wrz 2010, 16:21

Moze i z tymi biegami i przyspieszaniem racja (na 99%) co do kratek to sam nie zagladalem bo caly schowek boczny musze zdemontowac i dopiero dam rade leb tam wsadzic :) A jak to sie nie uda to pozostaje caly kokpit zdemontowac i wtedy majstrowac :)
Mam teraz inne zmartwienie wbilem sie ostatnio w beeme i mam do wymiany maske, przedni pas, lewe przednie nadkole (blacha), chlodnice, lewa lampa z kierunkowskazem, atrapa grila z logiem audi jezeli ktos ma kolorowe czesci (maska , lewe nadkole ewentualnie pas w kolorze ciemnej czeresni bylbym zainteresowany) Pozatym jezeli ktos moglby to bylbym za wystawienie ogloszenia w dziale gielda poniewaz nie mam 25 postow a niechce bez sensowych postow pisac zeby napisac ogloszonko. Z gory dzieki i jak co to gg - 1548911

guma19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: guma19 » 05 wrz 2010, 17:13

Key100l"Pomoc doraźna to wyjęcie filtra od gazu i porządne przeczyszczenie go. Co do mocy to może zapłon źle ustawiony?? i o jaka rurkę Ci chodzi? o tą co idzie do obudowy filtra? ona tylko odpowiada za łapanie zimnego powietrza z zewnątrz auta więc raczej nie będzie miała aż tak dużego wpływu na moc silnika. Jak dla mnie to sprawdzenie rozrządu zapłonu i dawki paliwa:D sprawdź też ciśnienie na tłokach bo może już nic nie ma:P "

Widze że forum to miejsce gdzie amator staje się ekspertem, psychicznie chory psychiatrą itd.
PORZĄDNE PRZECZYSZCZENIE FILTRA GAZU, KTÓREGO SIĘ NIE CZYŚCI A POZA TYM KASZTUJE 3zł.
BRAWO!!!

Key100l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Key100l » 06 wrz 2010, 17:53

Hmm... Żeby dużo nie pisać... forum jest po to żeby móc się wypowiadać... Akurat ile kosztuje filtr do gazu wiem bo mam 2 zagazowane audiki na podwórku... A doraźna znaczy się zobacz czy jest syf... JEŚLI jest to ewentualnie go Wyczyść i tak jadąc do sklepu z częściami zobacz czy idzie lepiej. A jeśli tak to wymień. Jeśli to nie jest proste to ok. Skąd mam Wiedzieć czy kolega nie zmieniał filtrów wczoraj czy coś?? albo ma nówke instalację?? Hmm a amator technik może i jestem. ale papiery na to amatorstwo mam. A do adminów SORY za tego posta bo nic nie wnosi do sprawy:-(

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 06 wrz 2010, 18:31

guma19, Key100l,
Panowie, spokojnie :lol:

<regulamin>

sephirot zmc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sephirot zmc » 08 wrz 2010, 12:10

Witam, mam mały ( tak mi się wydaje ) problem z moją audiczką 80 B3. Chodzi o zegar pokazujący temperaturę. Mianowicie, według mnie zbyt szybko osiąga temperaturę 100 st, ale problem jest w tym że z znajomym mechanikiem sprawdzaliśmy temperaturę cieczy i wychodzi że zegar zawyża o 10 st!!!! Wentylator załącza przy ok 92st a na zegarze mam troszkę ponad 100st. Niby wszystko gra auto nie grzeje sie tylko skąd ta różnica? Dodam że zaczęło sie tak dziać po delikatnym dzwonku. Proszę o pomoc , od czego zacząć. Pozdrawiam

lewy23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lewy23 » 16 wrz 2011, 12:37

Witam, również mam problem ze wskaznikiem temp. raz pokazuje raz nie jak rozwiazales problem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl