Nie za bardzo pikuś ponieważ mu świeci na pomarańczowo ma nie odpowiedni kolor żarówki. Więc ktoś dzióbał i będzie trzeba zdobyć taką żarówkę w kolorze albo kapturek.Szara80tkaTdi pisze:nie poprostu ja wymieniasz i juz, a kolor jest na podstawie kapturka, takze pikuś
[wszystkie] przekaźnik świateł AC (autocheck) i nie tylko
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam.Szara80tkaTdi pisze:no ja tu kiedys dorzucilem 3 piny do wskazan czest radia Audi Gamma, a reszta jest poprostu nieuzywana, wez np normalna kostke zolta czy niebieska, tez w czesci sa zajete, jest to celowe zalozenie, zawsze jest mozliwosc bez wiekszych zmian dolozenie czegos innego w instalacje samochodu
Karol_90 pisze:czy AC o numerach 8A0 919 067 G, 500 201 009 013 jest od R4/R5 czy od V6?
Czytam ten temat i trochę już się zakręciłem. W weekend planuję z kolegą elektronikiem przegrzebać całe autko, bo ja ciemna masa w elektronice. Jest jakaś opcja żeby AC działał z innym radiem niż Audi Gamma? Co z tymi światłami, wystarczy ten przekaźnik od A6 czy trzeba rezać AC? Jak wyjąłem cała lampę i odpaliłem zapłon, to wywaliło mi że brak żarówki. Ma może ktoś schemat całego AC ? Jak zrobić wiązkę do klocków i płynu hamulcowego?
AC/BC mam oryginalne nie dokładane. Co i jak można dodać do A/C? Chodzi mi o komunikaty. Silnik to R5.
Jak podłączyć tempomat do AC/BC ? Da się jakoś to podłączyć żeby to współpracowało?Będę dopiero montował tempomat z ori wiązką.
Pozdrawiam.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Tak ten przekaźnik w zupełności wystarczy, mogę wyjąć wszystkie żarówki i wywali ikonkę na AC. Nie wiem tylko jak spali się bezpiecznik czy to pokaże, bo teoretycznie będzie wtedy jakby światła nie były włączone i napięcie zasilania żarówki nie dojdzie do przekaźnika. Musiałbym to sprawdzić.emanuel33 pisze:Ten przekaźnik 4B0 919 471 wystarczy żeby pokazało np 2 spalone żarówki czego nie pokaże teraz, czy trzeba nadal rezać?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
fabrycznie niema takiej mozliwosci, choc to sprawdze osobiscie, zreszta pisalem juz kiedys otym w pierwszym poscie tego tematuemanuel33 pisze:przerobię żeby pokazywał ... jak spala mi się np 2 żarówki...
ja mam ten problem u brata wdwoch 80tkach tez to nie dzialalo, co ciekawe jak wrzucilismy MC to dziala to bezproblemu, wiec nie jest to ze luty czy itp, zreszta duzo ludzi to opisywalo, tu na forum ze im tez niedziala, jest to pewna zagadkaemanuel33 pisze:Jak zrobić żeby pokazywał ubytek płynu chłodniczego?
no ale ty masz z A6 przekaznik i moze juz to wnim poprawiliKarol_90 pisze:mogę wyjąć wszystkie żarówki i wywali ikonkę na AC
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Wątpię bo rozbierałem kiedyś podobny z A4 i zasada pozostała ta sama. Może źle rozumie ikonki i wywala ciągle od hamulca co jest zrozumiałe bo AC czeka na zadziałanie przetacznika przy pedale hamulca a to i na zwykłym wywala.Szara80tkaTdi pisze:no ale ty masz z A6 przekaznik i moze juz to wnim poprawili
A jak odepniesz cała lampę to pokaże AC na zwykłym przekaźniku?Karol_90 pisze:Tak ten przekaźnik w zupełności wystarczy, mogę wyjąć wszystkie żarówki i wywali ikonkę na AC. Nie wiem tylko jak spali się bezpiecznik czy to pokaże, bo teoretycznie będzie wtedy jakby światła nie były włączone i napięcie zasilania żarówki nie dojdzie do przekaźnika. Musiałbym to sprawdzić.emanuel33 pisze:Ten przekaźnik 4B0 919 471 wystarczy żeby pokazało np 2 spalone żarówki czego nie pokaże teraz, czy trzeba nadal rezać?
Jak sprawdzić jaki mam zbiorniczek i czy mam te okablowanie do płynu hamulcowego?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
patrzysz na dole zbiorniczka od spodu czy masz tam kable, na samym doleemanuel33 pisze:Jak sprawdzić jaki mam zbiorniczek
kazde a80 ma, wystarczy jak wyjmiesz wtyczke ze zbiorniczka ham. i zrobisz w niej zwarcie, trzeba 2 sek odczekac, zanim AC pomysliemanuel33 pisze:czy mam te okablowanie do płynu hamulcowego?
z przedniej lampy tylko zarnik mijania, jest kontrolowany, z tylnej postojowka i hamulecemanuel33 pisze:A jak odepniesz cała lampę to pokaże AC na zwykłym przekaźniku?