Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 1.8S JN] Przełącznik zespolony puszcza dymka

ODPOWIEDZ
szymo324
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 1.8S JN] Przełącznik zespolony puszcza dymka

Post autor: szymo324 » 06 sie 2013, 07:57

Witam.
Ostatnio mam taki problem z przełącznikiem zespolonym, że od czasu do czasu, gdy włączę zapłon to dymi z tyłu manetki wycieraczek i awaryjnych. Gdy przekręcę kluczyk w stacyjce po raz drugi to już nie dymi. Rozebrałem manetkę - nie zauważyłem żadnych przepaleń czy czegoś co mogłoby wskazywać na zwarcie. Przypuszczam więc, że jakieś zwarcie będzie na tych ścieżkach z tyłu. Czy można się do nich jakoś dostać, żeby zobaczyć co w trawie piszczy, czy od razu lepiej kupić pająka? Jeżeli kupić to proponujecie używany oryginał czy nowe nie wiadomo co?

[ Dodano: 2013-08-06, 08:09 ]
A może to nie jest wina przełącznika zespolonego? O ile dobrze pamiętam to natrafiłem tutaj na post, w którym gość pisał, że robiło mu podobnie natomiast on podejrzewał stacyjkę, bo klucz z niej wyjmował ciepły (sprawdzałem u siebie, jest zimny).

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 13 sie 2013, 21:39

W manetkach blaszki sa zamontowane w plastiku, jesli wybierak sie zsunie na sciezke obok to moze wtedy zewrzec kilka blaszek jednoczesnie, a to wlasciwie normalna sprawa, wkoncu ile te pajaki maja wytrzymywac. Najlepiej rozebrać pałąk i go porządnie przeczyścić (z reguły po tylu latach są tam kłęby kurzu; jaki wiadomo kurz jest elektrostatyczny), względnie wyprostować te styki.

Awatar użytkownika
kamsta
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamsta » 14 sie 2013, 00:20

To samo miałem i ja:-P pomogło wymiana na zamiennik i do tej pory działa:-) na nic się zdały próby jakiej kolwiek naprawy.

szymo324
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymo324 » 15 sie 2013, 20:05

Wyjąłem kostkę stacyjki pooglądałem i wyglądała bardzo dobrze, więc zamówiłem przełącznik zespolony, oryginalny używany. Zamontowałem i zobaczę co się będzie działo, ale przypuszczam, że dymiło właśnie przez ten przełącznik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl