Witajcie, wczoraj spotkała mnie nie miła sytuacja, dymek z deski rozdzielczej:
stopiona izolacja i kostka, kabli idących w deskę (mowa o tej brązowej spiętej kostce):
Możecie mi powiedzieć za co odpowiedzialna jest ta kostka? Domyślam się że napięcie na światła, pająk (włącznik świateł też słabo chodzi). Jak odpiąc reszte wiązki idącej w desce od środka-do której kable z tej kostki wchodzą.
ew. bardzo proszę o linki jeśli ktoś temat przerabiał.
Druga sprawa, jak rozebrać pająka- stary typ, rocznik 88, awaryjki przy kierownicy.
[B3 90] Pytanie o kostki i przeznaczenie pod nogami kierowcy
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Ta to połączenie "wtyczkowe" łączy się z wiązką lamp tylnych, podgrzewanie szyby, lampka bagażnika, wskaźnik poziomu paliwa, zasilanie pompy paliwa, układ samokontroli świateł od Auto Checka.
Pająka idzie rozebrać trzeba po prostu rozwiercić nity. Przy rozbieraniu radzę uważać i ostrożnie rozpoławiać pająka Polecam także zrobienie świateł na przekaźnikach, odciąży to w dużym stopniu pająka
PS. Jak co to mam taką wtyczkę z kawałkiem wiązki jakiej chcesz długości Swoją drogą masz niezły wypas; klima, ABS, tempomat, elektryka <ok>
Pająka idzie rozebrać trzeba po prostu rozwiercić nity. Przy rozbieraniu radzę uważać i ostrożnie rozpoławiać pająka Polecam także zrobienie świateł na przekaźnikach, odciąży to w dużym stopniu pająka
PS. Jak co to mam taką wtyczkę z kawałkiem wiązki jakiej chcesz długości Swoją drogą masz niezły wypas; klima, ABS, tempomat, elektryka <ok>
Bo to ameryka Panie, tam nie potrafili bez tego życ nawet w 88 roku
https://audi80.pl/b3-90-q-us-czyli-z ... t59901.htm
A wracając do tematu, chętnie przygarnę taką wtyczkę z wiązką (z tego co dojrzałem, dalej idzie w deske i łączy się z wiązką położoną poziomo zaraz pod kierownicą). Jeśli mógłbyś uciąć dość daleko to byłbym wdzięczny (nie wiem czy dalej niz mi się nie przyjarało)-odezwe się na PW. Możliwe aby to przez pająka i wysoką temp na zewnatrz tak się przytopiło? Zniknęlo też podświetlenie deski-ale to już pewnie bezpiecznik zadziałał. Bo zrobić wiązke to jedno, a znaleźć przyczyne to drugie. Przekaźniki już zakupione, będzie na przekaźnikach dla świetego spokoju i poprawy widoczności.
https://audi80.pl/b3-90-q-us-czyli-z ... t59901.htm
A wracając do tematu, chętnie przygarnę taką wtyczkę z wiązką (z tego co dojrzałem, dalej idzie w deske i łączy się z wiązką położoną poziomo zaraz pod kierownicą). Jeśli mógłbyś uciąć dość daleko to byłbym wdzięczny (nie wiem czy dalej niz mi się nie przyjarało)-odezwe się na PW. Możliwe aby to przez pająka i wysoką temp na zewnatrz tak się przytopiło? Zniknęlo też podświetlenie deski-ale to już pewnie bezpiecznik zadziałał. Bo zrobić wiązke to jedno, a znaleźć przyczyne to drugie. Przekaźniki już zakupione, będzie na przekaźnikach dla świetego spokoju i poprawy widoczności.
- Audi Sport
- Forum Audi 80