[B4 80 ALL] Stabilizator napięcia w liczniku
ja dziś przeczyściłem papierem ściernym podkładki stalowe i mosiężne przy mocowaniu wskaźników oraz styki samego stabilizatora a potem wszystko wymyłem spirytusem przy użyciu patyczka do uszu. efekt? wszystko pięknie śmiga :mrgreen: no... prawie. bo przy włączeniu się wentylatorów chłodnicy wskaźnik stoi milimetr w lewo od kreski 90st.
to jest do wyregulowania? jak tak to czym? bo tu coś jest o regulacji, ale że niby trzeba na części pierwsze rozebrać? ma ktoś doświadczenie?
a może tak ma być?
to jest do wyregulowania? jak tak to czym? bo tu coś jest o regulacji, ale że niby trzeba na części pierwsze rozebrać? ma ktoś doświadczenie?
a może tak ma być?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ja bym sobie dał z tym spokój.jaś-u pisze:a może tak ma być?
A jeśli mocno chcesz to możesz podregulować tym(fotka poniżej) ale trzeba rozbierać całe zegary i jest to regulacja na chybił trafił możesz równie dobrze przesadzić i wtedy jest zabawa od nowa. Ja swoje wyciągałem kilka razy aż doprowadziłem do stanu jak trzeba.
-
- Forum Audi 80
[B4 ALL] Problem z zegarami.
Witam,
Od jakiegoś czasu warjująmi zegary a mianowicie ich podświetlenie i wskaźnik temperatury płynu. Podświetlenie raz świeci ostro raz tak jakby nie chciało. Natomiast wskaźnik temperatury raz wskazuje raz nie (wymieniłem już go dwa razy i dalej tak samo).
Koledzy pomożecie mi w tym może błachym problemie ale nie mam pojęcia co może być.
Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu warjująmi zegary a mianowicie ich podświetlenie i wskaźnik temperatury płynu. Podświetlenie raz świeci ostro raz tak jakby nie chciało. Natomiast wskaźnik temperatury raz wskazuje raz nie (wymieniłem już go dwa razy i dalej tak samo).
Koledzy pomożecie mi w tym może błachym problemie ale nie mam pojęcia co może być.
Pozdrawiam
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Regulator napięcia w liczniku. Było już o tym dużo.
To taka kostka czarna wielkości 1groszówki (kwadratowa) z 3 wąsami (pinami).
Mocowana jest do płytki na 1 śrubę (torx lub krzyżak w zależności od wersji licznika).
Jak obrócisz licznik płytką do siebie powinieneś go mieć z samego brzegu po lewej.
Nie wiem czy idzie gdzieś kupić ale pisz do kogoś kto ma części to jakiś licznik na części na sprzedaż.
Groszowe sprawy.
To taka kostka czarna wielkości 1groszówki (kwadratowa) z 3 wąsami (pinami).
Mocowana jest do płytki na 1 śrubę (torx lub krzyżak w zależności od wersji licznika).
Jak obrócisz licznik płytką do siebie powinieneś go mieć z samego brzegu po lewej.
Nie wiem czy idzie gdzieś kupić ale pisz do kogoś kto ma części to jakiś licznik na części na sprzedaż.
Groszowe sprawy.
-
- Forum Audi 80