[B4 80 ALL] Stabilizator napięcia w liczniku
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie żebym coś marudził ale kontakt ma dwa preparaty do usuwania tlenków i do konserwacji osobno.
Potraktuj poczyść jeszcze w liczniku miejsca styku samego wskaźnika śrubki itd ma byś na błysk według miernika nie wzrokowo.
A jak nie pomoże trzeba sprawdzić spadki napięcia na całym kablu do wtyczki czujnika masy i sygnałowego żarówka 10w i voltomierz.
Potraktuj poczyść jeszcze w liczniku miejsca styku samego wskaźnika śrubki itd ma byś na błysk według miernika nie wzrokowo.
A jak nie pomoże trzeba sprawdzić spadki napięcia na całym kablu do wtyczki czujnika masy i sygnałowego żarówka 10w i voltomierz.
- Gumipoliku
- Forum Audi 80
Wyczytałem, że jako zamiennik najlepiej zastosować LM7810... czyli, że ma parametry 10V/1.5A
Jako, że ostatnimi czasy padał całkowicie wskaźnik temperatury, także wstawał jak chciał, a w zeszłym tygodniu to samo zaczęło się dziać ze wskaźnikiem paliwa, to chyba tutaj tkwi moja przyczyna.
Okazuje się, że ja mam wstawiony LM78M05CT i ze specyfikacji wynika, że ma parametry 5V/0.5A, oczywiście wstawię odpowiedni, ale co oznacza wstawienie takiego stabilizatora o mniejszych parametrach? (chodzi o skutki)
p.s. poprawiłem, aby w przytszłości ktoś się nie zasugerował
Jako, że ostatnimi czasy padał całkowicie wskaźnik temperatury, także wstawał jak chciał, a w zeszłym tygodniu to samo zaczęło się dziać ze wskaźnikiem paliwa, to chyba tutaj tkwi moja przyczyna.
Okazuje się, że ja mam wstawiony LM78M05CT i ze specyfikacji wynika, że ma parametry 5V/0.5A, oczywiście wstawię odpowiedni, ale co oznacza wstawienie takiego stabilizatora o mniejszych parametrach? (chodzi o skutki)
p.s. poprawiłem, aby w przytszłości ktoś się nie zasugerował
Ostatnio zmieniony 29 sty 2020, 09:05 przez Gumipoliku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Zaniżone wartości wskazań temp i paliwa....Gumipoliku pisze:ale co oznacza wstawienie takiego stabilizatora o mniejszych parametrach? (chodzi o skutki)
Stabilizatorów nie łączy sie równolegleKogutiru pisze:Ja myślałem o wstawieniu dwóch stabilizatorów równolegle z radiatorkiem
Ten stabilizator jest do napiec ujemnych.......Gumipoliku pisze:LM7910
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z