[80 B4 All] Stacyjka- dziwnie smierdzi
-
- Forum Audi 80
[80 B4 All] Stacyjka- dziwnie smierdzi
Miałem problem ze stacyjką- kluczyk bardzo mocno się grzał. Poczytałem trochę na forum i kupiłem kostkę od znajomego co rozbiera 80-ki. Mechanik wymienił (nie miałem czas tego sam zrobić). Po wymianie wszystko było dobrze- kluczyk zimniutki. Na drugi dzień pojawił się problem- włączyłem zapłon (kumpel dzwonił i odebrałem, nie odpalałem auta) i po 10 sek.(na zapłonie) zaczęło się dymić z otworów na kierunkowskazy, wycieraczki itp. Wyciągnąłem kluczyk i powtórzyłem to (nic już nie dymiło). Teraz po trzech/czterech minutach jazdy zaczyna dziwnie śmierdzieć (pod maska nie wyczułem tego smrodu). Jak myślicie- problemem jest ta nowa kostka czy coś innego? Przypomnę że wcześniej nigdy nie dymiło i nie śmierdziało w ten sposób.
Cześć. Mam podobny problem. Mi czasem po włączeniu zapłonu też się dymi przy manetce wycieraczek a jak wyłączę zapłon i przekręcę kluczyk ponownie to jest ok. Z tym, że mój kluczyk jest zimny i nie zauważyłem, żeby się grzał. Też szukam problemu i winy dopatruję się w przełączniku zespolonym - może jakieś zwarcie tam jest. Tylko dlaczego po pierwszym przekręceniu zapłonu. Sytuacja bynajmniej dziwna. Udało Ci się rozwiązać problem?