[b3 80] Stacyjka wkłąd czy kostka ??
koniec świata!
Witam!
Koledzy w was cała nadzieja!
Mam problem ze stacyjką a konkretnie to kiedy przepręcam kluczyk żadna kontrolka się nie świeci ale mogę włączyć światła, wycieraczki działają itp. ale silnik wogóle nie kręci.
Czy może mi ktos pomóc???
Co mi się zpsuło???
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-01-22, 14:18 ]
dodam jeszcze że stacyjka przekręca się tylko do pewnego momentu jakby jakaś blokada nagle się włączyła (autko mam od niedawna i nigdy nic takiego nie miało miejsca)
Koledzy w was cała nadzieja!
Mam problem ze stacyjką a konkretnie to kiedy przepręcam kluczyk żadna kontrolka się nie świeci ale mogę włączyć światła, wycieraczki działają itp. ale silnik wogóle nie kręci.
Czy może mi ktos pomóc???
Co mi się zpsuło???
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-01-22, 14:18 ]
dodam jeszcze że stacyjka przekręca się tylko do pewnego momentu jakby jakaś blokada nagle się włączyła (autko mam od niedawna i nigdy nic takiego nie miało miejsca)
-
- Forum Audi 80
ja mam podobny problem ale mi zamarza zamek wraz z calym tym zamkiem z boku drzwi i do tego pekł mi klucz od odpalania auta sprawdzałem inny ale nie wiem czy nie pasuje inny kluczyk z tych co mam a mam az 2 bez tamtego polamanego oczywiscie czy moze stacyjka zamarzla i nie moge przekrecic kluczyka...moge powiedziec ze mam dosyc duzo wilgoc w aucie.
Witam po raz kolejny błagam was o pomoc. Opisze moją kolejną awarie tym razem ze stacyjką cały dzień było wszystko w porządku aż tu nagle przestała działać. Tzn dotykam immobiliser przekręcam kluczyk i nic nie reaguje kontrolki wszystkie się palą stacyjka nie reaguje nie ma żadnego oporu jakbym powietrze przekręcał w obie strony tak samo. Przekręcam w lewo wyciągam kluczyk kontrolki dalej świecą do chwili kiedy akumulator padł. Odpinałem/Podpinałem klemy kontrolki dalej świecą kluczyk nie kręci. Rozrusznik 100% sprawny. Używany kluczyk na co dzień wsadzam normalnie dorabiany zapasowy wchodzi ciężko ale również jakbym powietrze kręcił co się mogło stać?? Proszę was o pomoc.
[B4 2.0 ABK] kostka stacyjki
Witam wszystkich mam taki problem Audi B4 2,0 miałem problemy z odpalaniem gubiła się iskra na świecach wiec wymieniłem czujnik halla, przewody, kopułkę cewko moduł i nic to samo wiec kupiłem dzisiaj kostkę stacyjki okazało się ze stara była pęknięta założyłem nową i to samo znowu gubi iskrę co to może być już mam dosyć pomóżcie mądre głowy.
[ Dodano: 2013-09-28, 09:27 ]
Naprawdę nikt nie ma pomysłów co to może być?
[ Dodano: 2013-09-28, 09:27 ]
Naprawdę nikt nie ma pomysłów co to może być?
Temat "kostka stacyjki" nie za bardzo przemawia do czytającego, a poza tym nie określa problemu... Sądzę, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi co jest przyczyną problemu. VAG nic nie pokazuje niepokojącego? Nic nie napisałeś czy samochód odpala i zaraz gaśnie czy gubi iskrę w czasie jazdy? ... Może problem tkwi w przekaźniku nr 30? Jest odpowiedzialny za zasilanie sterownika, więc może mieć wpływ na odpalanie samochodu...
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
najlepiej to rozebrać o obaczyć bo może być i jedno i drugie, chodź mi to wygląda ze palecPiotrekdriver1 pisze:Mam taki problem że zacina mi się stacyjka.Ciężko jest przekręcić kluczyk i czasem nie załącza świateł i nadmuchu.Czy winna jest sama kostka?czy kostka i wkładka?nie wiem co mam jutro kupić.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg