[80/90 all] Wyświetlacz temperatury pomoc
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Moze coś z czunikiem nie tak, weź zmierz jego rezystencje przy jakies tam temparaturze i napisz, ja sprawdze u siebie jak to wyglada.Kamil 20 pisze:Tak czujnik mam ori. Zamontowany mam za tą środkową kratką przed chłodnicą (do tego wzmocnienia). Temperaturę porównywałem z kilkoma różnymi termometrami. Jak było ok 12 stopni to pokazywał mi ok 6-7.
Panowie moze mi kots pomoc w problemie na ktorym sie zatrzymalem :?:
Jelly pisze:Panowie, moze mi ktos bedzie w stanie pomóc bo mam wyswietlacz i czujnik, ale mam problem z podłączeniem. Po podłączeniu wg. opisu Solskier-a wyswietlacz jedynie jest podswietlany na czerwono, jednak nie wskazuje temperatury. Nie wiem jak to jest ale u mnie po podłączeniu wg. opisu podswietlenie działało jedynie po włączeniu zapłonu. Samo włączenie świateł nie powodowałą włączenia podświetlania termometru. Nie reagował on także na ściemnianie podświetlenia. Czytałem gdzieś, żeby działało musza być podłączone wszystkie przewody a u mnie chyba jest problem z "+" z oswietlenia. Moze mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem??
Witam Panowie ja mam problem w mojej B4 od niedawna z temp. Jak załączę zapłon to pokazuje przykładowo 10st. jak włączę podświetlenie zegarów natychmiast rośnie nawet do+35st. Jak zaś włączę samochód to natychmiast spada w dół w bardzo przyśpieszonym tempie i spada do -40st. i tak trzyma do ponownego załączenia zapłonu, stało się to nagle chyba przedwczoraj i tak właśnie przez przypadek natknąłem na tą stronkę , mam nadzieję że ktoś mi pomorze w czym przyczyna tkwi, na razie nic nie rozkręcałem i nigdzie nie szukałem czkam na pomoc. Pozdrawiam Krzysiek. Dodam że niekiedy jest wszystko w porządku raz działa raz nie! :cry:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
chcę również sobie zainstalować czujnik temp.
znalazłem coś takiego
http://moto.allegro.pl/it...at.html#gallery
jeszcze czujke trza dokombinować. tylko w tym jest wtyka. da radę to wpiąć gdzieś czy wtyk idzie won i podpinamy na krótko????
znalazłem coś takiego
http://moto.allegro.pl/it...at.html#gallery
jeszcze czujke trza dokombinować. tylko w tym jest wtyka. da radę to wpiąć gdzieś czy wtyk idzie won i podpinamy na krótko????