[80/90 all] Wyświetlacz temperatury pomoc
[80/90 all] Wyświetlacz temperatury pomoc
Witam was serdecznie.
Potrzebuje pomocy w zamontowaniu termometru zewnętrznego.
Mam czujnik i wiązke ale sprzedający nie dał mi jej całej i nie bardzo wiem jak mam to podłączyc, w załącznikach przesyłam fotki tego co mam.
Bardzo proszę o pomoc albo jakiś opis co i jak.
Z góry dziękuję bardzo pozdrawiam i życzę wesołych świąt.
Fotki
Potrzebuje pomocy w zamontowaniu termometru zewnętrznego.
Mam czujnik i wiązke ale sprzedający nie dał mi jej całej i nie bardzo wiem jak mam to podłączyc, w załącznikach przesyłam fotki tego co mam.
Bardzo proszę o pomoc albo jakiś opis co i jak.
Z góry dziękuję bardzo pozdrawiam i życzę wesołych świąt.
Fotki
Ostatnio zmieniony 21 mar 2008, 15:34 przez Kunik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Kunik, Mase do czujnika bierzez z byle kad (najlepiej z przewodu masowego bo z budy moze być słaba i bedzie oszukiwac) a plus połanczasz wg scheamtu w powyższym linku do wyświetlacza w czujniku obojetnie jak podłaczysz bo bedzie bez znaczenia który dasz na plus a który na minus. <ok>
[ Dodano: 2008-03-21, 15:42 ]
Moze dla wyjasnienia i uproszczenia:
Pin 1, przewód szary - przewód prędkości - biało-niebieski podpinasz pod:
Kostka niebieska Pin 18 w podłączeniu wskaźników.
Pin 2, przewód żółty - pod przewód brązowo-żółty od czujnika temperatury zewnętrznej. Jeden podpinasz pod mase a drugi do wyswietlacza.
Pin3, przewód zielony - masa - brązowy.
Pin 4, przewód brązowy - zasilanie w napięcie ze ściemniacza podświetlenia szaro-niebieski, podpinasz pod:
Kostka żółta pin 5 w podłączeniu wskaźników
Pin 5, przewód biały - zasilanie w napięcie po stacyjce niebiesko-czarny można z:
Kostka żółta Pin 3 w podłączeniu deski
[ Dodano: 2008-03-21, 15:42 ]
Moze dla wyjasnienia i uproszczenia:
Pin 1, przewód szary - przewód prędkości - biało-niebieski podpinasz pod:
Kostka niebieska Pin 18 w podłączeniu wskaźników.
Pin 2, przewód żółty - pod przewód brązowo-żółty od czujnika temperatury zewnętrznej. Jeden podpinasz pod mase a drugi do wyswietlacza.
Pin3, przewód zielony - masa - brązowy.
Pin 4, przewód brązowy - zasilanie w napięcie ze ściemniacza podświetlenia szaro-niebieski, podpinasz pod:
Kostka żółta pin 5 w podłączeniu wskaźników
Pin 5, przewód biały - zasilanie w napięcie po stacyjce niebiesko-czarny można z:
Kostka żółta Pin 3 w podłączeniu deski
- karolpinkii
- Forum Audi 80
karolpinkii ja widziałem taki czujnik ostatnio na allegro tutaj masz link http://allegro.pl/item329700487_czujnik ... _audi.html
Oryginalny też widziałem kosztował chyba coś koło 40zł ale teraz nie moge znaleźć.
O tutaj masz oryginał http://allegro.pl/item327208029_termome ... c4_a6.html
Oryginalny też widziałem kosztował chyba coś koło 40zł ale teraz nie moge znaleźć.
O tutaj masz oryginał http://allegro.pl/item327208029_termome ... c4_a6.html
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Też tak przyłącze sie do tematu. Chłopy chciałem sobie zamontować taki termometr, z tym nie ma problemu tyle że jest jeden problem u mnie jest tam już wsadzony wyświetlacz który pokazuje aktualny bieg. I nie mam pojęcia gdzie można by ten termometr upchnąć. Interesuje mnie tylko ori, nic z allegro itp. Macie jakieś pomysły?