[B4 1.9 1Z] Zakup UKP - Uniwersalny Komputer Pokładowy
[B4 1.9 1Z] Zakup UKP - Uniwersalny Komputer Pokładowy
Panowie od jakiegoś czasu szukam modułu AC/BC do swojego zetorka - jednak bez powodzenia - w obecnej chwili jest jeden licznik AC/BC (un4) od 2.0 z manetką za 550zł. Mam u siebie AC - wszystkie funkcje sprawne, oraz posiadam manetke do BC więc 550zł za dołożenie samego BC średnio mi się uśmiecha - tym bardziej że nie przełożę tam swojego obrotomierza od Tdi (VDO). Zdecydowałem się na zakup UKP - pewnie dla wielu będzie to druciarstwo - jednak dla mnie posiadanie wielu przydatnych funkcji których nie posiada oryginalny BC jest ważniejsze (np. ciśnienie doładowania, przyśpieszenie 0-100km/h, temp wewn. pojazdu itp...) bardziej przemawia na korzyść UKP (posiadam już manetkę i AC) - Wyświetlacz będę się starał umieścić w liczniku - kolor wyświetlacza czarny/znaki bursztynowe. Jak przyjdzie to zabieram się za montaż - nie ma problemu z podłączeniem sterowania z oryginalnej manetki od BC. Na forum Audi a4 już kilka takich UKP zamontowali i chwalą sobie. Czas zamontować to w A80 - a może ktoś już to i podzieli się doświadczeniem?
- Audi Sport
- Forum Audi 80
AC/BC to wymienny moduł przykręcany do licznika także co za problem przekręcić go do Twojego licznika. Zbędny licznik i manetkę możesz sprzedać dalej za ok. 200zł. UKP kosztuje ok. 300zł. A BC wyniesie Cię ok. 50zł drożej. Dla mnie to gra nie warta świeczki. Wyświetlacza nie wpakujesz między zegary, bo jest za szeroki, a wsadzenie go gdzie indziej nie będzie wyglądać oszałamiająco.