[B4 1Z] Rezanie Dodatkowych Zegarów w Miejsce popielniczki:D
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ja 4kę (stały plus po włączeniu świateł, NIE ściemniany) wziąłem od zasilania lampki w schowku.
6 kę wziąłem z zasilania podświetlenia włącznika świateł awaryjnych albo zczarnego kabla przy kostce stacyjki (styk 15, drugie rozwiązanie ma taką wadę że obwód nie jest zabezpieczony żadnym bezpiecznikiem. Nie pamiętam które rozwiązanie zastosowałem ostatecznie.
6 kę wziąłem z zasilania podświetlenia włącznika świateł awaryjnych albo zczarnego kabla przy kostce stacyjki (styk 15, drugie rozwiązanie ma taką wadę że obwód nie jest zabezpieczony żadnym bezpiecznikiem. Nie pamiętam które rozwiązanie zastosowałem ostatecznie.
- DARODIABEL75
- Forum Audi 80
A ja mam pytanie zegary już mi chulaja ale ciśnienie oleju dziwnie faluje, już sie kontaktowałem z założycielem tematu i stwierdził że prawdopodobnie pada mi ten właśnie zegar tak więc pytanie :?: czy moge go tylko jednego wymienic??? Czy podpasuje mi zegar od ładowania czy temperatury silnika???
I czy są one takie same? Dzieki i pozdrawiam
I czy są one takie same? Dzieki i pozdrawiam
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
jeśli zegar faluje, większa szansa jest , że czujnik szwankuje, niż że zegar... podłącz miernik (multimetr) pomiędzy kabel sygnałowy (oznaczony jako W) a masę (lub +) i zobacz czy na multimetrze falują wskazania V, jesli tak, to znaczy że czujnik.
zegara nie podmienisz ot tak. Musisz jeśli już się okaze, że to jego wina, musisz szukać identycznego.
zegara nie podmienisz ot tak. Musisz jeśli już się okaze, że to jego wina, musisz szukać identycznego.
Mam problem:
Po włączeniu silnika żarzy sie kontrolka ciśnienia oleju, po prze gazowaniu lampka przygasa ale jeszcze świeci. Przypomnę że zamontowałem dodatkowy czujnik(gruszkę) z audi 90 2226 kv - na trójnik w miejsce starego czujnika oleju, zamieniłem ten z tyłu od strony skrzyni.
Dodatkowo wspomnę że były to pierwsze odpalenie silnika po kapitalce, silnik był myty itp.
Kable mam raczej dobrze podłączone, od czego mam zacząć ażeby szybką usunąć usterkę a na czym kończyć.
Może czujnik za mocno posmarowałem silikonem, lub w ogóle jest zepsuty, ogólnie używany i trochę przygnieciony.
To obojętne w który króciec mam wkręcić manometr, ile powinien wykazywać?
Po włączeniu silnika żarzy sie kontrolka ciśnienia oleju, po prze gazowaniu lampka przygasa ale jeszcze świeci. Przypomnę że zamontowałem dodatkowy czujnik(gruszkę) z audi 90 2226 kv - na trójnik w miejsce starego czujnika oleju, zamieniłem ten z tyłu od strony skrzyni.
Dodatkowo wspomnę że były to pierwsze odpalenie silnika po kapitalce, silnik był myty itp.
Kable mam raczej dobrze podłączone, od czego mam zacząć ażeby szybką usunąć usterkę a na czym kończyć.
Może czujnik za mocno posmarowałem silikonem, lub w ogóle jest zepsuty, ogólnie używany i trochę przygnieciony.
To obojętne w który króciec mam wkręcić manometr, ile powinien wykazywać?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, 10:41 przez Jaress, łącznie zmieniany 1 raz.
ale w 90-ce działał,nie da rady go przeczyścić,
No i dzisiaj przy pierwszym paleniu AAH, kontrolka się nie pojawiła.
Jaki wniosek? zapowietrzony?
A tak w temacie: zamontowałem dodatkowy czujnik temp. oleju w głowicy, obok czujnika halla. Czy można jakoś podłączyć oba czujni temp. oleju do jednego zegara, aby móc kontrolować, temp. oleju w misce i w głowicy. Czy może odczyt będzie taki sam.
No i dzisiaj przy pierwszym paleniu AAH, kontrolka się nie pojawiła.
Jaki wniosek? zapowietrzony?
A tak w temacie: zamontowałem dodatkowy czujnik temp. oleju w głowicy, obok czujnika halla. Czy można jakoś podłączyć oba czujni temp. oleju do jednego zegara, aby móc kontrolować, temp. oleju w misce i w głowicy. Czy może odczyt będzie taki sam.
- DARODIABEL75
- Forum Audi 80