[All] Rezanie lamp soczewkowych
witam
mam pytanie takie soczewko zrobią robotę czy nie bardzo pytam bo lewy jestem w te klocki a są tu ludzie co się
znają na temacie
http://allegro.pl/soczewki-mijania-h1-h ... 29236.html
mam pytanie takie soczewko zrobią robotę czy nie bardzo pytam bo lewy jestem w te klocki a są tu ludzie co się
znają na temacie
http://allegro.pl/soczewki-mijania-h1-h ... 29236.html
-
- Forum Audi 80
- Ptaku KST
- Forum Audi 80
http://allegro.pl/lampy-soczewkowe-srod ... 18835.html jak ktos by szukał
-
- Forum Audi 80
Walczę już trochę z przerobieniem lamp na soczewki i mam problem, nabyłem soczewki od brata za tzw. piwo i rozmiar nie pasuje są za duże, z tego co pamiętam kiedyś widziałem rezanie lamp w taki sposób że nie obcinano z tyłu odbłyśnika tylko została dołożona ścianka grodziowa z samym szkłem od soczewki a odbłyśnik soczewki został zastąpiony oryginalnym odbłyśnikiem lampy. Czy to wykonalne, jeśli tak to od razu można wrzucić bi xenon h4 bez problemu. Czy ktoś próbował czegoś takiego? Czy żarówka musi być ustawiona idealnie w środek szkła?
- mayday2001
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
pytanko dnia, mam porezane coś takiego
soczewka halogenowa z skody octavii 1 + obudowa z punto II, ale to wszystko o kant d**y rozbić bo jak poczytałem ta halogenowa (pod żarówkę H3) soczewka świecić za dobrze nie będzie. I dzisiaj sprawdzałem - faktycznie słabe te światła mijania. Planowo miały być w soczewce światła mijania a na odbłyśniku światła drogowe. Nie wiedzieć czemu światła mijania działają a drogowe nie, mimo, że wszystko jest podłączone. Czy to dlatego, że soczewka jest pojedyncza, czyli tylko na światła mijania? Teraz muszę wrzucić tam coś innego i nie wiem czy nie potrzebuję soczewki na żarówkę dwuwłóknową, żeby wszystko działało jak należy...
soczewka halogenowa z skody octavii 1 + obudowa z punto II, ale to wszystko o kant d**y rozbić bo jak poczytałem ta halogenowa (pod żarówkę H3) soczewka świecić za dobrze nie będzie. I dzisiaj sprawdzałem - faktycznie słabe te światła mijania. Planowo miały być w soczewce światła mijania a na odbłyśniku światła drogowe. Nie wiedzieć czemu światła mijania działają a drogowe nie, mimo, że wszystko jest podłączone. Czy to dlatego, że soczewka jest pojedyncza, czyli tylko na światła mijania? Teraz muszę wrzucić tam coś innego i nie wiem czy nie potrzebuję soczewki na żarówkę dwuwłóknową, żeby wszystko działało jak należy...
Ostatnio zmieniony 25 sty 2014, 17:15 przez Tigeros, łącznie zmieniany 2 razy.