[All] Rezanie lamp soczewkowych
Świeciło na droge.....duo pisze:noi jak to w tej c3 swiecilo ?? cala lampa wypolerowana to jak ta soczewka kierowała stumien swiatla .. to muisialo swiecic wszędzie ...
Miałem okazje zrobic tym autem trase Bogatynia-Hel i nikt mi z naprzeciwka nie mrugał.
Swoją drogą ciekawe jakby to wyglądało na reflektorze od B4
Mi się to nie podoba, wyglądają jak podbite oczy takie lampy.
Na długie przy całej czarnej lampie są dwie opcje.
1. Lepsza, zmiana soczewki na bi-xenon'ową + przetwornice po bi-xenon.
2. Prostsza i darmowa, podnieść halogeny do góry maksymalnie i włączać w razie takiej potrzeby (u mnie sprawdza się to na razie w 100%)
Pozdro.
Na długie przy całej czarnej lampie są dwie opcje.
1. Lepsza, zmiana soczewki na bi-xenon'ową + przetwornice po bi-xenon.
2. Prostsza i darmowa, podnieść halogeny do góry maksymalnie i włączać w razie takiej potrzeby (u mnie sprawdza się to na razie w 100%)
Pozdro.
meir mieszkam w największym mieście na Wschodzie Polski, więc jest u nas mnóstwo aut (Vectr) z video rejstratorami i bardzo czepliwymi, wyszkolonymi Policjantami. Mijali mnie już wielokrotnie, wyprzedzali, jechali obok itp., nie czepiali się. Halogeny są podniesione maksymalnie, ale w granich regulacji jaką przewidziała fabryka, więc to jest 100% legalne.
P.S. : Widzę, że masz przetwornice xenonowe, więc i tak może Ci polecieć dowód jakby się przyczepili, szkło nie ma homologacji, więc słabe te kontrole.
P.S. : Widzę, że masz przetwornice xenonowe, więc i tak może Ci polecieć dowód jakby się przyczepili, szkło nie ma homologacji, więc słabe te kontrole.
ja nie twierdze że za xenon nie mogą sie doczepić ale nie obraż sie ale jak ktoś mi wali po oczach halogenami to potrafił bym zabić a co do xenonów jeśli są dobrze wyregulowane ( mi regulowali na stacji diagnostycznej ) to zwiększają widoczność i nikogo nie ślepią niech każdy robi u siebie w aucie co mu sie podoba jednak niech też pomyśli o innych
Również mam ustawione xenony, prawie tak jak powinno być, jest minimalna różnica, ale nie rażąca oka.meir pisze:ja nie twierdze że za xenon nie mogą sie doczepić ale nie obraż sie ale jak ktoś mi wali po oczach halogenami to potrafił bym zabić a co do xenonów jeśli są dobrze wyregulowane ( mi regulowali na stacji diagnostycznej ) to zwiększają widoczność i nikogo nie ślepią niech każdy robi u siebie w aucie co mu sie podoba jednak niech też pomyśli o innych
Co do halogenów nie zrozumiałeś, czy jeździsz na długich jak ktoś jedzie z naprzeciwka? Też bym takiego dorwał. Jak jest pusto to zamiast długich włączam halogeny.
Pozdro.