[B3/B4] Rezanie wyciszenia stuków łożysk amorów
- tajson0909
- Forum Audi 80
Na próbę wciskałem zamienniki (chyba febi albo lema) które naprawdę świetnie sobie radzą.tomek1982 pisze:cinekp82 pytanko mam zamiar zakupić poduchy , łożyska , i nakretki jakiej firmy to kupywaleś z salonu czy jakies zamienniki?
Zwisający 5ty cylinder przed osią, klima, twarde amory, szeroka opona, Wrocławskie dziury a poduszki i łożyska wciąż żywe :mrgreen: no i cisza <ok>
- radziobiker
- Forum Audi 80
Ponowię pytanko i bardzo prosiłbym o odpowiedź. Kielich rozwiercamy wiertłem 22, czy innym?Lewix pisze:Wczoraj wymieniłem u siebie poduchy i jestem bardzo zadowolony,jakieś 2 tygodnie temu zmieniałem oryginalne poduchy jednak nic to nie pomogło,a po wczorajszym zabiegu jest cichutko :mrgreen:
Pozdrawiam
- radziobiker
- Forum Audi 80
Bardzo interesujący temat. W weekend też właśnie zamierzam wymieniać i chyba się skuszę na na to poprawkę po fabryce
Mam tylko jeszcze takie zapytanie.
A mianowicie jakimi momentami należy dokręcać poszczególne śruby - może ktoś się orientuje - chodzi o nakrętkę drążka, te dwie przy zwrotnicy, ta górna na trzonie amora itd...
Pytanko drugie - Podajcie jeśli to nie kłopot ile już kkm przelecieliście na tej poprawce? - gdzieś na początku topicu ktoś pisał że to od polo to pewnie słabsze itd...
Pozdrawiam
Mareq
[ Dodano: 2010-06-23, 20:24 ]
I może jeszcze jedna sprawa. Czy taki zestaw może być -6N0 412 331 A S1
Tak to wygląda w Febi
Generalnie chodzi mi o to czy to łożysko będzie dobre - bo wygląda jakoś inaczej niż te z pierwszego posta, choć numer ma ten sam.
Mam tylko jeszcze takie zapytanie.
A mianowicie jakimi momentami należy dokręcać poszczególne śruby - może ktoś się orientuje - chodzi o nakrętkę drążka, te dwie przy zwrotnicy, ta górna na trzonie amora itd...
Pytanko drugie - Podajcie jeśli to nie kłopot ile już kkm przelecieliście na tej poprawce? - gdzieś na początku topicu ktoś pisał że to od polo to pewnie słabsze itd...
Pozdrawiam
Mareq
[ Dodano: 2010-06-23, 20:24 ]
I może jeszcze jedna sprawa. Czy taki zestaw może być -6N0 412 331 A S1
Tak to wygląda w Febi
Generalnie chodzi mi o to czy to łożysko będzie dobre - bo wygląda jakoś inaczej niż te z pierwszego posta, choć numer ma ten sam.