[audi 80 B3/B4] smooked eyes by Duo.
[audi 80 B3/B4] smooked eyes by Duo.
[center]Witam serdecznie, chciałem pokazać moje ostatnie rezanie lamp
smooked eyes by Duo …[/center]
Zaczynając od początku. Mamy takie tam zwykłe sobie lampy …
Lampę taką oczywiście otwieramy, większość wie co i jak dlatego daruję tłumaczenia, a tych co jeszcze nie wiedzą odsyłam do wyszukiwarki …
Następnie trzeba zmatować to co będzie malowane czyli ramki, dół odbłyśnika i osłonę żarówki, ja osobiście zrobiłem to papierem 800 …
Kiedy już wszystko mamy zmatowane zabieramy się do malowania .. ramki najlepiej sprayem, a odbłyśnik pędzelkiem … ja użyłem czarnego matu rzecz jasna
Pomalowane, wyschnięte .. zakładamy klosze, jak dla mnie efekt pierwsza klasa
A tak to się prezentuje na aucie .. do ciemnego pasuje dobrze, myślę iz na jasnym też będzie łądnie wyglądać
Cała operacja zajęła kilkanaście minut .. wieczorem rozberałem lampy i pomalowałem, a rano złożyłem do kupy .. szybko i tanio mam odświeżone lampy, a auto zyskuje atrakcyjnie złowrogie spojrzenie. Jakby ktoś miał pytania jakieś odnośnie powyższego zapraszam na GG 6813905. Pozdrawiam, Łukasz
smooked eyes by Duo …[/center]
Zaczynając od początku. Mamy takie tam zwykłe sobie lampy …
Lampę taką oczywiście otwieramy, większość wie co i jak dlatego daruję tłumaczenia, a tych co jeszcze nie wiedzą odsyłam do wyszukiwarki …
Następnie trzeba zmatować to co będzie malowane czyli ramki, dół odbłyśnika i osłonę żarówki, ja osobiście zrobiłem to papierem 800 …
Kiedy już wszystko mamy zmatowane zabieramy się do malowania .. ramki najlepiej sprayem, a odbłyśnik pędzelkiem … ja użyłem czarnego matu rzecz jasna
Pomalowane, wyschnięte .. zakładamy klosze, jak dla mnie efekt pierwsza klasa
A tak to się prezentuje na aucie .. do ciemnego pasuje dobrze, myślę iz na jasnym też będzie łądnie wyglądać
Cała operacja zajęła kilkanaście minut .. wieczorem rozberałem lampy i pomalowałem, a rano złożyłem do kupy .. szybko i tanio mam odświeżone lampy, a auto zyskuje atrakcyjnie złowrogie spojrzenie. Jakby ktoś miał pytania jakieś odnośnie powyższego zapraszam na GG 6813905. Pozdrawiam, Łukasz
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2009, 20:18 przez duo, łącznie zmieniany 3 razy.
Przerabiałem już coś takiego, ale oprócz tego załatwiłem jeszcze ten wąski wywinięty brzeg odbłyśnika. W połączeniu z dymionymi kierunkowskazami wyglądało to bardzo fajnie, ale niestety znacznie pogorszyła się jakość oświetlenia. Przeszkadzało mi to na tyle, że kupiłem w końcu nowe lampy, które świecą w 100% lepiej i nie zamierzam ich już przerabiać. Dolna część odbłyśnika widać bardzo się przydaje.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
dardaw2 pisze:Jak z świeceniem nie pogorszy to nic :?:
SCK pisze:W połączeniu z dymionymi kierunkowskazami wyglądało to bardzo fajnie, ale niestety znacznie pogorszyła się jakość oświetlenia. Przeszkadzało mi to na tyle, że kupiłem w końcu nowe lampy, które świecą w 100% lepiej i nie zamierzam ich już przerabiać. Dolna część odbłyśnika widać bardzo się przydaje.
no jakość raczej się pogorszy niż poprawi, ale można wsadzić porządne żarówki philipsa jakieś +40% czy coś w tym stylu i nie będzie tragedii, zresztą nie pierwszy i nie ostatnio mój pomysł co dobrze wygląda, ale utrudnia życie .. w końcu tuning nie zna litości :mrgreen:
.. aaa zapomniałem dodać w tym tygodniu postaram się założyć te lampy na któreś auto i wrzucę foty
.. aaa zapomniałem dodać w tym tygodniu postaram się założyć te lampy na któreś auto i wrzucę foty
tak mi się właśnie wydaje bo juz nie raz malowałem np same ramki i nie było różnicy, ale znam takich co niby im po pomalowaniu ramek było ciemno <lol> te części bez powodu w chromie nie są, ale czy to kwestia tylko ozdobna czy jakaś silnie strategiczna to nie wiem, tragedii napewno nie będzie. W cc golfie3 i polo 86c2f po takim pokolorowaniu nic się nie działo, wiem bo sprawdzałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:kris0181 pisze: Dolny odbłyśnik też malowałem i nie zauwazylem zadnego pogorszenia w oswietlaniu drogi.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Można również okleić odbłyśnik na próbę czarną folią i w raze czego zawsze można ściągnąć
inni stosują xenon dla poprawienia widoczności do którego odbłyśnik jest praktycznie zbędny..przy lampie można jedynie deczko go zostawić.
Ale xenonu nie proponuje do zwykłych lamp jak wiecie
Szkoda Duo że nie dałeś fotek jak wygląda lampa po pomalowaniu tylko osłon żarówek-bo to też moze ciekawie wygladać, ciekaw jestem czy też lampa daje efekt przyciemnienia...
inni stosują xenon dla poprawienia widoczności do którego odbłyśnik jest praktycznie zbędny..przy lampie można jedynie deczko go zostawić.
Ale xenonu nie proponuje do zwykłych lamp jak wiecie
Szkoda Duo że nie dałeś fotek jak wygląda lampa po pomalowaniu tylko osłon żarówek-bo to też moze ciekawie wygladać, ciekaw jestem czy też lampa daje efekt przyciemnienia...