Może zamało nasączasz filtr ja oglądalem przepływke po 15tyś i jest czysciutka , dolot też tylko troche czarnego nagaru na przepustnicy z odmyFranoF1 pisze:u was to nie ma takiego wielkiego problemu z tymi stożkami... ale u mnie padły już 3 ori przepłwyki Bosch z powodu Stożka(OMP)... powód jest prosty, stożek zasysa więcej zanieczyszczości, które okładają sie na druciku przepływki, która po jakimś czasie sczytuje złe dane...chyba sie przerzucę na bawełniany filtr...
brawo Moraj <ok>
[B4 ABT] Stożek
- siwusek216
- Forum Audi 80
Można założyć stożek tylko ze jeśli zima nie dasz mu ciepłego powietrza to rozpylacz zamieni sie w bryle lodu, znowu po nagrzaniu silnika będzie dostawał cieple powietrze przez co spadnie sprawność silnika.ALWARO pisze:Witam jestem tu nowy i mam pytanko czy dało by sie pszerobidz podobnie w moim czyli w silniku1.6 na gaźniku pierburg2ee
Jest na niego miejsce podłacza sie w to samo miejsce jak oryginalnie było podłaczane w poprzednim silniku trzeba tylko dorobić odpowiedni przewód , i po kłopocie nic nie trzeba zakładać żadnych filtrów , na wszystko jest miejsce jedynie podciśnienie z kolektora zatykamy i hula <ok>knocke pisze:A co zrobiłeś z wężem odmy? Nie chlapie ci po kolektorze?
Sorry nie mówię że twój silnik sika olejem z odmy ale nawet lekka mgiełka olejowa zasyfi wszystko wkoło
Ostatnio zmieniony 06 lis 2012, 22:43 przez wilu8, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten mały filtr montuje sie bezposrednio na króciec pokrywy głowicy zaworow, zamiast tego gumowego wezyka ktory tam byl zamontowany, a ktory idzie oryginalnie do podstawy filtra. W srodku komory filtra czasami bylo widac nieznaczne sladowe ilosci plam oleju a po za tym to jest sucho. Jezeli zamontuje sie taki maly filtr to po jakims czasie bedzie to widac po jego zabrudzeniu. Potem wymieniamy na nowy. W gazecie AUDI SCENE bylo to dokladnie pokazane jak gosciu to zrobil w 2.0 ABT. (szare B4 z bialymi lampami z tylu) To jest gazeta z poczatku roku jakos tak. Nie wykonywalem tego jeszcze u siebie, ale temat ten jest interesujacy. Silnik 1.8 o mocy 90 KM z Golfa III ma taki dolot powietrza montowany seryjnie. W B4 filtr powietrza jest zbyt duzy i droga doprowadzenia powietrza tez. Tak mi sie przynajmniej wydaje.knocke pisze:Jak to działa? Zbiera cały olej i trzeba go wymieniać co jakiś czas czy jak?KORU pisze:Do tej odmy mozna zalozyc taki maly filterek od instalacji gazowej i po sprawie.
...po zimie zmieniam stożek OMP na Pipercorss`a mam nadzieje, że będe miał już świety spokój...wilu8 pisze:Może zamało nasączasz filtr ja oglądalem przepływke po 15tyś i jest czysciutka , dolot też tylko troche czarnego nagaru na przepustnicy z odmyFranoF1 pisze:u was to nie ma takiego wielkiego problemu z tymi stożkami... ale u mnie padły już 3 ori przepłwyki Bosch z powodu Stożka(OMP)... powód jest prosty, stożek zasysa więcej zanieczyszczości, które okładają sie na druciku przepływki, która po jakimś czasie sczytuje złe dane...chyba sie przerzucę na bawełniany filtr...
brawo Moraj <ok>
po 1. Co to jest tłumik ssania ?? nie było czegoś takiego w maluchuZ tym stozkiem to jest tak jak w maluchu bys se założył filtr na tumik sania. Kto miał fiatka to wie o co chodzi.Mic to nie dawało poza większą wilgocią.
po 2. Jaką wilgocią ?
po 3. Daje i to duzo.... super dzwięk no i wygląd, a to wystarczy aby zamienić patelnie