[B4 ABT] Stożek
[B4 ABT] Stożek
Dziś zabrałem sie za zrobienie stożka do mojej ABT. Wywaliłem gigantyczny tależ i wstawiłem Pokrywe Wtrysku z Golfa 3 1.8 GT (Cena 20 zł). Nie trzeba prawie nic przerabiać. Pasuje na standardowy rozstaw śrub. Trzeba tylko dłuzsze szpilki.
Filtr proponuje dość dużych gabarytów. Próbowałem na mniejszym ale słabszy efekt.
Narazie zrobione jest tak poglądowo. bede zmieniał dolot i ustawienie oraz odseparuje stozek od silnika.
Fiilmik ==> http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 1338&hl=pl
Filtr proponuje dość dużych gabarytów. Próbowałem na mniejszym ale słabszy efekt.
Narazie zrobione jest tak poglądowo. bede zmieniał dolot i ustawienie oraz odseparuje stozek od silnika.
Fiilmik ==> http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 1338&hl=pl
Ostatnio zmieniony 26 lis 2007, 16:26 przez MorajB4, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Hehe.Bardzo fajowo,miałem tak robić w moim poprzednim audi,tylko filtr miał być oryginalny jakiś prostokątny w ori obudowie.Jak podnosiłem maskę to mnie odrzucało jak widziałem tą beznadziejną patelnie jak w dużym fiacie
Niestety autko zmieniło właściciela i nie zdążyłem pomodzić,ale popieram :idea: <ok>
Niestety autko zmieniło właściciela i nie zdążyłem pomodzić,ale popieram :idea: <ok>
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no ja dzisiaj bylem po ta obudowe ale koles zawoal 50 zl :shock: <uhh> a tyle to ja nie dam <gniewam>
MorajB4, a jak tam dzwieki akustyczne bo moc to raczej znikoma... :mrgreen:
[ Dodano: 2007-11-26, 16:15 ]
a i czy to ta wiekrza obudowa czy mniejsza bo koles mi dwie pokazywal wlasnie jedna mnijesza druga wiekrza :?: :roll:
MorajB4, a jak tam dzwieki akustyczne bo moc to raczej znikoma... :mrgreen:
[ Dodano: 2007-11-26, 16:15 ]
a i czy to ta wiekrza obudowa czy mniejsza bo koles mi dwie pokazywal wlasnie jedna mnijesza druga wiekrza :?: :roll:
Na szczęscie to tylko mity... Nie chodzi mi o moc bo zadnej roznicy nie ma w mocy. Chodzi o wyglad bo ta PIZZA a'la FSO jest okropna, no i oczywiście dzwiekAUDI_A6 pisze:O takich stożkach krąży wiele mitów, jednak według mnie prócz wyglądu to on nic nie daje. Zauważyłeś jakąś różnicę w porównaniu z oryginalnym filtrem?
Na zywo lepiej słychać ale tu macie FILMIKhomer pisze:MorajB4, a jak tam dzwieki akustyczne bo moc to raczej znikoma...
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 1338&hl=pl
Homer ja kupiłem tą obudowe za 20 zł okazionalnie ale gośc zapomniał wyciągnąc czujnik temp powietrza no i załozylem ten nowy i auto lepiej chodzi pewnie moj był zepsuty
Ostatnio zmieniony 26 lis 2007, 16:31 przez MorajB4, łącznie zmieniany 1 raz.
No niezle to wykombinowałeś efekty dzwiękowe powinny być rewelacyjne mocy mu nie przybędzie może momentu ale ogólny efekt jest warty poniesionych kosztow , niezaponij nasączyć filtra olejkiem.
Wielkosci są rozne tej obudowy i znaczek na niej również (seat)
Zamiast dłuższych szpilek można zastosować śruby np. czarne na imbus (ja takie zastosowalem )ładnie wygląda .
Po przejażdzce w czymś takim w ABT byłem naprawde w szoku jakie sa dzwięki <yes>
Mój zestaw ma już przejechane 15tyskm i jak narazie to widze same plusy <tance>
Wielkosci są rozne tej obudowy i znaczek na niej również (seat)
Zamiast dłuższych szpilek można zastosować śruby np. czarne na imbus (ja takie zastosowalem )ładnie wygląda .
Po przejażdzce w czymś takim w ABT byłem naprawde w szoku jakie sa dzwięki <yes>
Mój zestaw ma już przejechane 15tyskm i jak narazie to widze same plusy <tance>
u was to nie ma takiego wielkiego problemu z tymi stożkami... ale u mnie padły już 3 ori przepłwyki Bosch z powodu Stożka(OMP)... powód jest prosty, stożek zasysa więcej zanieczyszczeń, które odkładają sie na druciku przepływki, która po jakimś czasie sczytuje złe dane...chyba sie przerzucę na bawełniany filtr...
brawo Moraj <ok>
brawo Moraj <ok>
Ostatnio zmieniony 06 lis 2012, 22:41 przez FranoF1, łącznie zmieniany 1 raz.