[B4 2.0 ABT] Audi długo kręci po jeździe na gazie
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] Audi długo kręci po jeździe na gazie
Witam serdecznie , mam problem z moją Audi B4 2.0 ABT 1991r. Autko posiada instalację gazową 2 gen. z reduktorem BRC (wymieniany rok temu). Problem polega na konieczności długiego kręcenia rozrusznikiem po jeździe na LPG (po jeździe na benzynie "pali od strzała"). Dziś zrobiłem eksperyment i po jeździe na LPG zdjąłem obudowę filtra powietrza , o dziwo samochód zapalił bez najmniejszego problemu . Po założeniu obudowy filtra i "przepaleniu" auta na LPG znowu było trzeba długo kręcić by odpalił na benzynie. Czy ma ktoś pomysł jak ten problem rozwiązać? Auto posiadam od roku lecz problem zaczął występować ok. miesiąc temu. Czyściłem elektrozawór przy reduktorze lecz to nic nie zmieniło, pompa paliwa, filtr paliwa, układ zapłonowy jest ok gdyż wszystko było wymieniane. Dodam że benzyny mam zawsze ok 1/2 baku. Będę wdzięczny za każdą radę
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Po zgaszeniu wsadź wąż doprowadzający gaz do miksera do jakiegoś pojemnika z wodą i zobacz czy będą bąbelki szły. Bo jak zdjęcie obudowy filtra powietrza pomaga to raczej nie problem z adaptacją tylko zalewaniem.
Elektrozawór czyściłeś ten na reduktorze czy może na filtrze przykręconym do reduktora?
Elektrozawór czyściłeś ten na reduktorze czy może na filtrze przykręconym do reduktora?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Dzisiaj zgasiłem auto na benzynie, postało 3 godziny i niestety również długo kręciło, wniosek z tego taki że nie koniecznie musi być to wina lpg. Z rana po nocnym postoju auto zapala od strzała za każdym razem,od razu po jeździe również, gdy postoi dłuższą chwilę trzeba już kręcić rozrusznikiem. Ma ktoś jakieś pomysły? Może filtr paliwa?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Samo ruszanie nic nie dało, pomaga jedynie zdjęcie dekla obudowy filtra. Ogólnie auto jest 15 lat na gazie, reduktor był wymieniany ok 30 tys temu. Wymienię jeszcze filtr paliwa, pompa chyba jest okej bo z rana pali elegancko. Któryś z kolegów wspomniał coś o adaptacji, na czym ona polega i o co z nią chodzi?
-
- Forum Audi 80