Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 JN] Bardzo duże spalanie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
szelus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szelus » 28 mar 2010, 18:20

moja zabawa w "leczenie" autka zbliza sie ku koncowi, w poniedzialek jade jeszcze wyregulowac aparat zaplonowy i rozrzad. Bylem na analizatorze spalin i sonda lambda okazala sie sprawna za to wartosc CO byla przekroczona o 100% przy 3000 obr/min. No coz jutro jak sie uda zrobic dam znac czy pomogło

[ Dodano: 2010-04-28, 23:59 ]
Witam ponownie. Z Zadowoleniem moge napisac tego posta :) Leczenie autka zakonczyło sie sukcesem. Od ostatniego wpisu wymieniona u Mnie została jeszcze sonda lambda (okazała sie jednak niesprawna), filtr paliwa (zasyfionyu niesamowicie był), pompa paliwa ( TYLKO I WYLACZNIE ORYGINALNA POMPA BOSHa), czujnik od wtryskiwacza rozruchowego ( po jego wymianie ustało kopcenie z rury i wyrzucanie paliwa przez wydech), dodatkowo zrobiłem regulacje zapłonu, regulacje obrotow oraz wyregulowana została dawka powietrza.

I tak jak predzej za 50 zł udalo sie przejechac 40-50 km. Tak dzisiaj za 30 zł zrobiłem 70 km i został jeszcze mały zapasik. :)

Analizator spalin w dniu wczorajszym pokazał na niskich obrotach wartość CO około 0,15 % :)

Dodatkowo dodam ze udało mi sie znależć (po bardzo długich poszukiwaniach w mojej okolicy) mechanika ktory jako jedyny poradził sobie z autkiem bez wiekszego problemu. Dodam ze sama wymiana pompy paliwa trwała u niego około 5 minut . ))

Wiec polecam go wszystkim tym ktorzy sa z okolic Lęborka :) wiadomosci na PW.

Pozdrawiam :))

[ Dodano: 2010-04-29, 00:02 ]
:-)

[ Dodano: 2010-04-29, 20:19 ]
Kolejny dzien minal, zrobilem okolo 100 km po miescie i spalilo okolo 10l paliwa. Wiec postep jest. Pozostaly jeszcze lekko falujace obroty do zrobienia. Ale to jest kwestia 2 gumowych wezykow do wymiany bo sa uszkodzone i nie zapewniaja szczelnosci przeplywu powietrza.

To wszystko.
mam nadzieje ze te kilka informacji pomoze innym uzytkownikom w naprawie swoich autek :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl