[B4 2.0 ABT] Bierze olej / kopci przy odpaleniu / pluje wodą
[B4 2.0 ABT] Bierze olej / kopci przy odpaleniu / pluje wodą
Witam. Mam problem z autkiem. Po pierwsze ciągnie mi olej i to sporo. ślady zauważyłem na skrzyni biegów jak wjechałem na kanał. Gdy odpalam na pb i go przegazuje aby przeskoczył na gaz to zakopci. No i pluje wodą z tłumika. Pomóżcie !!!!
-
- Forum Audi 80
Jeśli kopci bezpośrednio po odpaleniu to może się trochę zbierać wody w komorze. Jeśli po jakimś krótkim czasie to może być wilgoć w rurze, rozgrzewa się i paruje. Krople tak jak kolega Jarewa pisze to normalne, jeśli tak by płynem pluł to pewnie szybko by uciekał ze zbiornika. Odpal na zimnym i sprawdź czy bąbelki lecą. Możesz sprawdzić kompresję, jeśli w dwóch sąsiednich cylindrach będzie niższe ciśnienie niż na pozostałych dwóch to może tam być szparka. Albo na jednym mniejsze ciśnienie. zobacz czy nie masz oleju w zbiorniku wyrównawczym. Co do oleju to posprawdzaj wszystkie gumowe złączki. Ja miałem dziurę w rurce od przelewowego i chlapało wszędzie.
[ Dodano: 2015-08-25, 21:53 ]
Sprawdź czy nie zbiera się masło na korku od oleju, na bagnecie i zobacz czy olej nie ma maślanego koloru.
[ Dodano: 2015-08-25, 21:53 ]
Sprawdź czy nie zbiera się masło na korku od oleju, na bagnecie i zobacz czy olej nie ma maślanego koloru.