Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 ABT] ''budyń'' w filtrze powietrza

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
gambit
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gambit » 25 lut 2008, 22:12

Kolego shelby chyba twoja odpowiedź jest najbardziej jasna no i masz rację jeżdżę codziennie do pracy ale niestety krótkie odcinki (10 km) i nawet mi się autko dobrze nie zagrzewa może z tąd ten budyń, zobaczę co się bedzie działo jak się cieplej zrobi. No i posłucham rady i przy wypłacie pędze po olej bo już bedzie czas :-) Dzięki za cenne wskazówki

fireman_jg
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fireman_jg » 26 lut 2008, 20:56

Witam, nie chciałbym się wymądrzać co do tego budyniu, bo u mnie w B3 tez to sie pojawia. I jak mowiliscie, wzrasta ciśnienie, które nie ucieka do filtra powietrza. U mnie skończyło się na wydmuchaniu oleju przez uszczelke klawiatury. Wyczysciłem rurke łączącą pokrywe zaworów z filtrem powietrza i wszystko w normie. A w oleju opróczc różnych dziwnych rzeczy jest też "mydło", które czyści silnik z nagaru, i to ono w połaczeniu z para wodną robi ten budyn.

Awatar użytkownika
Hans47
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Hans47 » 27 lut 2008, 00:31

W sumie zgadzam sie z fantomasem mialem cos podobnego krople oleju na filtrze paliwa ale nadazyla sie okazja przy wymianie popychaczy wylizalem wrecz cala pokrywe klawiaturki przedmuchalem wezyk i jak dotej pory zero oleju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl