[b4 ABK] czujnik temperatury
[b4 ABK] czujnik temperatury
Witam,
Nie działa mi wskaźnik temperatury, sprawdziłem zegar i jest on sprawny. Jak moge sprawdzić czujnik czy on jest uwalony? może to coś pomiedzy nimi?
Nie działa mi wskaźnik temperatury, sprawdziłem zegar i jest on sprawny. Jak moge sprawdzić czujnik czy on jest uwalony? może to coś pomiedzy nimi?
Odkopię temat ale mam takie sam problem a nie znalazłem na forum konkretnej odpowiedzi. Nie działa mi wskaźnik temperatury, wskazuje cały czas 0. Dzisiaj rozebrane zostały zegary, przeczyszczone. Po zawrzeniu 2 pinów w czujniku wskaźnik nawet nie drgnie. Jakieś pomysły i sposoby jak i co dalej sprawdzać :?:
Odkopuje temat po raz drugi gdyż męczę się z tym wskaźnikiem temperatury już długi czas (czujnik dobry). Po zmostkowaniu 2 kabelków przy wtyczce czujnika szarego (3pin, próbowałem wszystkich kombinacji łączenia ;p), wskazówka nawet nie drgnie, żadnych zimnych lutów, wskaźnik po rozkręceniu wygląda na dobry (nie wiem co tam może się popsuć). Jak mogę sprawdzić czy żaden kabelek nie jest przerwany w instalacji? Da się to zrobić domowym sposobem? Proszę o ewentualny opis <czapa>