[B3 2.0 16v 6a]czy alternator już do wymiany? przeczytajcie
no właśnie to zależy do altka, u mnie szczotki są oddzielnie od regulatora, a na przykład kolega, który miał b3 z tego samego roku i z tym samym silnikiem miał już w całości z regulatorem.jaco80 pisze:Chyba szczotki są jedną konstrukcyjną całością z regulatorem napięcia, przynajmniej tak jest u mnie.
w całości jest lepiej, bo kupujesz cały regulator przykręcasz i spokój. a u mnie trzeba wylutować stare, potem wlutować nowe i złożyć to wszystko.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W całości jest gorzej, bo drożej :evil:
Nie mam zamiaru wydawać kasy na nowy regulator, a moje szczotki już za długo nie pożyją.
Dziś wykręciłem regulator napięcia i szczotek za wiele już u mnie nie zostało, póki co można jeździć, ale długo to nie przetrzyma. U mnie aby wymienić szczotki trzeba je odlutować od reszty regulatora, ale jednak da się to zrobić <ok>
Nie mam zamiaru wydawać kasy na nowy regulator, a moje szczotki już za długo nie pożyją.
Dziś wykręciłem regulator napięcia i szczotek za wiele już u mnie nie zostało, póki co można jeździć, ale długo to nie przetrzyma. U mnie aby wymienić szczotki trzeba je odlutować od reszty regulatora, ale jednak da się to zrobić <ok>