[1.8 KAT 80b3] Czy dobrze chodzi termistat??
[1.8 KAT 80b3] Czy dobrze chodzi termistat??
Włączyłem silnik. Górna rura była ciepła a dolna zimna do 90 stopni kiedy przekroczyło 90 stopni zaczęła nagrzewać się dolna . Dobrze sprawdziłem. Z góry dzięki za pomoc
tzn nie 150 miało być 115 napisane. A zalane mam petrygo. Ale czym może być spowodowane to że jest taka temp..Jak termostat pracuje dobrze, wentylator chodzi, chłodnica i płyn nowy. No a temp podchodzi do 115 co może być nie tak. Wskaźniki dobrze pokazują bo maską sie grzeje nawet. Wentylator w jaką stronę powinnien się kręcić w lewo czy w prawo
- davidpolska
- Forum Audi 80
No jak masz silnik to po prawej stronie masz takie 4 korki, które zapobiegają że jak w zimę jest woda to wypycha je (Tak tata mi powiedział).
Jaka może być przyczyna że wentylator się nie załącza ale jak podłączone na krótko działa. ( Na krótko nie chodzi mi o to że bez pośrednio do akumulatora tylko że jak ten kabel dochodzi do czujnika to go wyjąłem i wsadziłem kabel)
Ten czujnik co się wkręca do chłodnicy. To go wyciągnąłem i włożyłem do garnka i na gazówkę i potem sprawdzałem miernikiem to pikało (Czyli że robi zworę). Chłodnica gorąca że aż parzy ręce.
P.S. Liczę na szybką odp. Mam nadzieję że ktoś odpisze. Bo dawno się nie pojawiałem.
Jaka może być przyczyna że wentylator się nie załącza ale jak podłączone na krótko działa. ( Na krótko nie chodzi mi o to że bez pośrednio do akumulatora tylko że jak ten kabel dochodzi do czujnika to go wyjąłem i wsadziłem kabel)
Ten czujnik co się wkręca do chłodnicy. To go wyciągnąłem i włożyłem do garnka i na gazówkę i potem sprawdzałem miernikiem to pikało (Czyli że robi zworę). Chłodnica gorąca że aż parzy ręce.
P.S. Liczę na szybką odp. Mam nadzieję że ktoś odpisze. Bo dawno się nie pojawiałem.
A jaka jest przyczyna że na krótko działa a już po włożeniu do czujnika nie. Chociaż czujnik działa (sprawdzałem w garnku) a na kablach po włączeniu zapłonu jest napięcie ~13V (Jest takie bo bez obciążenia się podnosi, Tak słyszałem). A w garnku ten czujnik robi zworę kiedy w garnku wrze woda (woda wrze w temp. około 100 stopniach C). A jak dotykam chłodnicy po przejechaniu kilkunastu km to jak potrzymam dłużej niż 2 sec. to czuje jak parzy. Jeżeli przyczyną jest zapowietrzony układ. To powiedz jak go odpowietrzyć.
Podejrzewam że gdzieś wycieka płyn chłodniczy. Tylko jeszcze nie wiem gdzie.
Może być tak że wycieka płyn, a ciśnienie jest ?
Podejrzewam że gdzieś wycieka płyn chłodniczy. Tylko jeszcze nie wiem gdzie.
Może być tak że wycieka płyn, a ciśnienie jest ?