[audi 80b3 1.8 S] falują obroty
[audi 80b3 1.8 S] falują obroty
Witam pisze w imieniu mojego taty posiada on audi 80 b3 na postoju falują mu obroty czyli nie trzyma obrotów silniczek krokowy jest sprawny jeżeli ktoś miał taki problem to niech da znać co to było.Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
ja mam taki problem mam ng 2.3 poszukaj czy nie lapie lewego powietrza poszukaj po gumowych rurach czy nie jest gdzies peknieta od tego zacznij ja zaczalem od tylu czyli od silniczka krokowego i okazalo sie to pudlo ewentualnie moze to byc czujnik temperatury ,mam znajomego co ma b3 91 rok i ma to auto juz kupe czasu i mowil ze tego jest sie bardzo ciezko pozbyc trzeba dbac o spalanie ale wiadomo co osoba to inna opinia poszukaj lewego powietrza jak nie to pomyslimy dalej
- Brother_red
- Forum Audi 80
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Zrób reset ECU i adaptację na benie. Jak to zrobić to poszukaj na forum, bo już kilka razy było to opisywane. Jeśli problem ustąpi to na 99% wina emulacji sondy. Po szczegóły zapraszam do lektury mojego artykułu w dziale download/lpg. Jeśli dalej będzie falowało to sonda lambda do sprawdzenia/wymiany.
Nie koniecznie może to być monowtrysk, może być wielopunkt, jeżeli masz wielopunkt to poczytaj to:Solskier pisze:B3 1.8S - czyli monowtrysk.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ju%BF+wiem
viewtopic.php?t=927
Poczytaj kolego sobie ten temat. Pozdrawiam
Poczytaj kolego sobie ten temat. Pozdrawiam