[B4 ABT]filtr powietrza
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Żona opowiedziała ze silnik chciał z poduszek uciec.Na gaz z automatu po 2200 obrotów sam się przełączył jak gaz przy odpaleniu na max wcisnęła. Z tym gazem to tez mam dziwnie przy uruchomieniu na benzynie od razu mogę gaz załączyć, nie musi się nagrzać ciecz ani nic w tym rodzaju 2200 mija i jest gaz.ja jak go próbowałem na benzynie palić to wydech mi w podłogę zaczął walić . Ale teraz jest ok
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Bo zazwyczaj w instalacjach II generacji mało który gazownik montuje czujnik temperatury parownika, do tego tańsze komputerki od II gen nie obsługują takiej funkcji.harley77 pisze:Z tym gazem to tez mam dziwnie przy uruchomieniu na benzynie od razu mogę gaz załączyć, nie musi się nagrzać ciecz ani nic w tym rodzaju 2200 mija i jest gaz.ja jak go próbowałem na benzynie palić to wydech mi w podłogę zaczął walić . Ale teraz jest ok
Problem z jazdą na benzynie może być przez niewłaściwą regulację emulacje sondy co jest opisane w tym temacie: https://audi80.pl/b4-abt-lpg-emulato ... t41152.htm
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Wydech zaczął walić może dlatego że miałeś wcześniej sondę odpiętą i był palony silnik.Ja odłączyłem nie dawno sondę na parę minut na włączonym silniku, to po podłączeniu spowrotem(ciągle silnik pracował) miał muła na benzynie.harley77 pisze:Żona opowiedziała ze silnik chciał z poduszek uciec.Na gaz z automatu po 2200 obrotów sam się przełączył jak gaz przy odpaleniu na max wcisnęła. Z tym gazem to tez mam dziwnie przy uruchomieniu na benzynie od razu mogę gaz załączyć, nie musi się nagrzać ciecz ani nic w tym rodzaju 2200 mija i jest gaz.ja jak go próbowałem na benzynie palić to wydech mi w podłogę zaczął walić . Ale teraz jest ok
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Tam jest czujnik sterujący klapą dopływu ciepłego powietrza do filra. W wężykach jest podciśnienie które otwiera tą klapkę.Besky pisze:jestem zielony w temacie.. zdjęcie przedstawia filtr powietrza. Ktoś wie do czego są te wężyki/kabelki?
Co do drugiego pytanie to trudno powiedzieć bo mało widać. Ale ja stawiam na odsysanie oparów benzyny ze zbiornika (EVAP).