Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ b4 cabrio ABK] Gdzie jest termostat w ABK ?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Dorianek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ b4 cabrio ABK] Gdzie jest termostat w ABK ?

Post autor: Dorianek » 16 mar 2012, 13:09

Koledzy mam kilka pytań odnośnie 2.0 ABK 115 km + gaz.

1. Gdzie jest termostat w tym silniczku? Najlepiej jakby ktoś był tak dobry i pokazał na zdjęciu :-)
2. Silnik jak jest zimny zapalam go ma obroty 1100, 1000. Jeżeli się zagrzeje powinny obroty spaść na około 800, u mnie z tym jest różnie.. raz 800 raz 1000 (na jałowym) dlaczego tak jest ?

3. Gdzie jest silniczek krokowy, chciałbym go przeczyścic może coś pomoże.

4. Słyszałem że w ABK lubią sie kabelki urywać od czujnika położenia przepustnicy ? Może coś pomyliłem w nazwie, przepraszam :mrgreen:

Dziękuje :-D

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 16 mar 2012, 13:22

na wszystkie pytania odpowiedz masz na forum,poszukaj bo to naprawdę nie gryzie.

jak podniesiesz maske

termostat masz z prawej strony na dole silnika za mompa wody dochodzi do krucca gruby wąż wodny za kruccem jak odkrecisz 2 srubki masz juz termostat

silniczek krokowy masz na wierzchu silnika i jest w niego wpieta wtyczka i podpiete pod niego dwa weze byly różne plastikowe lub caly metalowy

czujnik połozenia przepusynicy masz pod kolektorem ssacym.
po odkreceniu obejm i wyjeciu gumy którą połączona jest z z jednej strony z kolektorem ssącym a z drugiem do przepływomierza jak ja zdemontujesz zauwazysz kabel z wtyczka to te ustrojstwo to czujnik polozenia przepustnicy

co do obrotów to wpływ moze miec nie tylko sam silniczek krokowy

silniki ABK są bardzo wyczulone na lewe powietrze , nie stabilne obroty moge wystepowac od samoego przepływomierza możliwe ze jest nie odpowiedni naciag sprezyny ale to tylko sprawdzisz podpinajac pod interfejs i sprawdzeniu na vagu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl