Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1,8] Hektolitry paliwa.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 29 lis 2007, 21:22

Gataa jeżdżąc tylko na gazie zanieczyszcza się gaźnik , co powoduje znaczny spadek mocy na benzynie ( u mnie tak było ) . Dla pewności zatankuja do pełna przejedź 10km i ponownie zatankuj ( oba tankowania pod krek) .
Czy w kabinie podczas nazdy na benzynie nie czyjesz zapachu benzyny ??
Często oszkadzają się pompki paliwa i pompki przyspieszacza lejąc paliwo na zewnątrz po silniku .
Jeżeli masz tak duuże przepały , to po przejechaniu kilku kilometrów na benzynie z rozgrzanym silnikiem świece będziesz miała czarne .

gataa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gataa » 29 lis 2007, 21:31

Nie, nie czuć benzyny. Na benzynie żeczywiście nie za bardzo chce mu się jechać stawia troche opory.W porównaniu do gazu to nawet duże

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 29 lis 2007, 21:39

Jeżeli nie boisz się bawić w mechanikę , to proponuje rozebrać gaźnik i dokładnie każdy najmniejszy elemant metalowy umyć ( do metalicznego błysku ) lynem hamulcowym a następnie nitro . Po takim zabiegu moja niunia odżyła . Podczas mycia nie zapomnij i wszystkich kanalikach . Delikatnie i bez skrobania . Efekt powinien być . A tak poważnie to zatankuj do pełna i zrób te 10 km . Będziesz wtedy miała pewność ile faktycznie pali , bo w 100/100 to naprawdę cięko uwieżyć . Tyle palą ciężke wozy bojowe BWP .

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 29 lis 2007, 21:50

gataa pisze:A fakt, że nie trzeba znać oznaczenia silnika żeby powiedzieć jaki jest jego rodzaj- oczywiście można te dwa fakty powiązać. :lol:
Niekoniecznie. Przykład? Silniki 1V i NE są na gaźniku, a silniki PM i JN na monowtrysku. Wszystkie mają po 66KW, wszystkie pojemność 1.8l wszystkie produkowane w podobnych latach, wszystkie montowane w B3. I co zgaduj zgadula, który silnik autor miał na myśli?
Skoro masz RU to moje rady i pocenie się odnośnie resetu itd. możesz sobie zostawić na sam koniec. Widzisz Gataa tyle postów trzeba było nastukać żeby się okazało co to za zwierz, a gdybyś od razu napisała co i jak to byłoby szybciej i prościej.
Możesz sprawdzić sondę lambda (jeśli jest) ale w takim układzie to szybciej będą to problemy z gaźnikiem jak wspomnieli Koledzy
Czy gaźnik ma wpływ na konsumpcję gazu? Czasem tak czasem nie. Zależy jaka jest instalacja LPG (generacja), w jaki sposób zamontowana i jak wyregulowana.

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 30 lis 2007, 09:51

No i nastraszyliście kobietkę i teraz już ani słowka nie piśnie, a zapowiadało się tak sympatycznie. Trzeba było z nią najpierw o Einstein-e porozmawiać. :-D
A tak na serio to jak zakończyła sie regulacja gaźnika i automatycznego ssania?

gataa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gataa » 30 lis 2007, 14:09

nie nastraszyliście. Nie miałam czasu. B3, 90 KM- JN to wtrysk wielopunktowy, PM - monowtrysk.
Robicie sztuczny problem- jakto faceci. Nie widzę problemu!
Jak pytałam się o oznaczenia literowe, co one oznaczają to chyba odpowiedz była prosta. Zamiast robić problem to możnabyło napisać: Napisz nam Gato czy twoja 80- ka jest na wtrysku( jak tak to jedno, czy wielo punktowym) czy na gaźniku, i ile ma KM a my Ci powiemy jakie ma oznaczenia literowe. Oczywiście powiedziałby to ten kto wie co oznaczają litery na silniku. A żeby to wiedzieć nie trzeba być Einsteinem.
Fakt jest problem z JV i NE. Ale jak będę miała chwilę to napiszę czym się różnią.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 30 lis 2007, 14:45

gataa pisze:B3, 90 KM- JN to wtrysk wielopunktowy, PM - monowtrysk.
Zgoda, z rozpędu napisałem monowtrysk zamiast wtrysk, nie zmienia to faktu, że podanie kodu silnika znacznie ułatwia zorientowanie się z czym mamy do czynienia, po drugie można szybciej przejść do meritum, a nie wróżyć z fusów i nie wprowadza niepotrzebnego zamieszania. Nie wspominając o tym, że można zupełnie niepotrzebnie głowić się nad rozwiązaniem zagadki absolutnie niedotyczącej danego silnika. Bez urazy Gataa ale to nie są robótki na drutach i każdy szczegół jest ważny. I wcale nie wynika to z naszych męskich, jak to określiłaś, cech tylko z praktyki. Więc na przyszłość staraj się podawać jak najwięcej szczegółów dotyczących autka i problemu, wszystkim będzie o wiele łatwiej.
Dobra koniec off-topu.
A tak na marginesie to w dalszym ciągu się nie przywitałaś w dziale powitań mimo, że zwróciłem Ci uwagę na PW, iż tego wymaga nasz Regulamin :-( . Nieładnie.

Awatar użytkownika
Jasiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jasiu » 30 lis 2007, 20:13

Witam.
Jednak miałem rację.Wy Kobietki-Kokietki naprawdę jesteście inne!
Pozdrawiam, Jasiu.

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 30 lis 2007, 21:48

I jak , zrobiłaś test spalania?

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 30 lis 2007, 22:14

sorki za OT ale nie moge :lol:
Danek pisze:Bez urazy Gataa ale to nie są robótki na drutach i każdy szczegół jest ważny.
to był argument w stylu
Seksmisja pisze: Jedna pani z rady: "Einstein była kobietą"
Stuhr: "A może Curie-Skłodowska też, a bo mnie zbałamuciły.. " ;-)
Kiepski przykład ;-) w robótkach na drutach to jest dopiero każdy szczegół ważny :mrgreen:

gataa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gataa » 05 gru 2007, 09:54

haha. Dobre ,ale niestety nie wiem nic o robótkach ręcznych.

[ Dodano: 2007-12-05, 10:46 ]
Jaki byk. :oops: Dzięki za poprawienie.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2007, 09:59 przez gataa, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl