[B3 2.0 3A] Jazda z odpiętym potencjometrem przepływomierza
dzisiaj to rozebrałem, posmarowałem ścieżki grafitem (gdzieś tak pisało wyżej) i przykręciłem troche w innej pozycji (słyszałem że tak można to ratować bo wtedy te blaszki chodzą po niewytartej ścieżce) No i spaprałem. Początkowo chodziło tak jak na odpiętym potencjometrze a potem obroty całkiem ześwirowały, potem znowu sie uspokoiły, masakra. Troche sie boje wydąć 500 zł bo jak sie okaże że dalej nie bedzie dobrze to załamka. Lukaszbroz, nie miałeś żadnych problemów z obrotami? Ile byś chciał za ten potencjoimetr?
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Nie miałem żadnych problemów chodził rewelacyjnie. Myślałem ze będę miał z nim problemy ale tylko po założeniu gazu trudno było wyregulować dawkę. Na benzynie nawet jak miał troche lewego powietrza to chodził wzorowo. Jeśli resztę masz sprawna to powinieneś być zadowolony na 120%
Cena do dogadania...ile byś dał za takie coś i czy mówimy o całym razem np z przewodami i kolektorem czy sam goły rozdzielacz
Cena do dogadania...ile byś dał za takie coś i czy mówimy o całym razem np z przewodami i kolektorem czy sam goły rozdzielacz
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
A to moiżna ściągnąć jakoś i samemu sprawdzić? Bo ja dostałem namiar ze sklepu motoryzacyjnego na firme, która niby jako jedyna zna sie dobrze na motronicu. W ogóle w tej firmie był tylko jeden koleś który potrafił mi to zdiagnozować. On mi powiedział że te obroty to wina potencjometru ale on to chyba sprawdzał omomierzem czy voltomierzem. A wydruk z komputera dostałem z programu "FSA600 20.08.90 Version 1.33" (chyba), tak jest napisane na górze tego wydruku ale na niej nie ma nic o potencjometrze. Z resztą są po niemiecku, a gość małomówny był.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Kolego sory że tak męcze temat ale kurde znalazłem pare interfejsów, troche jest całkiem za darmo do ściągnięcia, troche jest za 50zł a są i za 5000zł. Jak byś mógł mi polecić coś taniego i dobrego do 3A jakąś aukcje/strone to byłbym wdzięczny jeśli masz doświadczenie z takimi programami bop nie chciałbym kupić czegoś co nie działa. (Większość tych VAGów jest od rocznika 90.) ja mam 89 ale niby model już na 90
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH