Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Klekota podobnie jak disel

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 21 paź 2009, 20:41

Kolego mój najlepszy :-D to jest normalny objaw klekotania jak autko postoi parę dni dlatego że cały olej z głowicy i innych elementów ścieka do miski i za czym dotrze do głowicy to pracuje na sucho i stąd ten dzwięk.Natomiast co do zmiany na olej pół syntetyczny przy tym przebiegu raczej bym sobie odpuścił a już ci pisze dlaczego.Ostatnio jak zmieniałem olej w B3 cały czas był lany mineralny taki https://ssl.allegro.pl/item790406174_ca ... ra_g4.html od początku jak mam B3 czyli 5 latek pomyślałem sobie skoro silnik jest ok oleju nie bierze przy przebiegu 322 tyś zmienie olej na castrol magnatek 10W40 i teraz przy rozgrzanym silniku słysze jakby delikatnie szklanki w głowicy wcześniej tego na mineralnym oleju nie było także przy następnej zmianie wracam do mineralnego oleju ;-) tak na marginesie zawsze na bagnecie miej olej na max to zawsze szybciej silnik po odpaleniu zastaje smarowany <piwo>

Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 21 paź 2009, 20:55

goldi j51,
Jareczku przyjacielu mój serdeczny ja częściej sprawdzam stan oleju niż nim jeżdżę <ok> Z resztą sam wiesz że ja nie mam gdzie jeżdzić bo wszędzie blisko z buta :mrgreen: a auto w garażu.
Pytałem kontrolnie dla pewności, co innego jak stało na dworze przed garażem i jeszcze z górki, to dopiero bociany słychać, ale tylko do momentu zagrzania silnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl