[80 B3 1.8 JN] Mechaniczny wtrysk
[80 B3 1.8 JN] Mechaniczny wtrysk
Mam problem strasznie nierówno mi pracuje silnik tzn. obroty szaleją na luzie do tego zaczoł mi dużo pali niewiem o co chodzi proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 21:23 przez marekkk4, łącznie zmieniany 2 razy.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
stawiał bym też na silniczek krokowy i przepływomierz ale nadmierne spalanie i wahanie obrotów to praktycznie jednoznaczna wina sondy Lambda... Nie ciekawa sprawa bo będziesz lżejszy o jakieś 250zł ale odradzam kupować używki bądź podróbki - tylko oryginał daje ci pewność że nowa będzie sprawna i pojeździsz na niej dłuuugo. A z w/w może być różnie...
a nie masz przypadkiem takiej wajchy pod kierownica od ssania recznego?Bogumił pisze:Prosze o radę posiadami audi 80 2,0 E z silnikiem AAD - mam z nim nastepujacy problem: po przejechaniu okm 5 km od zpalenie silnik gasnie po zdjeciu nogi z gazu i wcisnięciu sprzęgła, po p-onownym zapaleni juz nie gasnie przy takim samym manewrze, nie dziej sie taki gdy silnik jest ciepły.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Silnik AAD posiada zawór dodatkowego powietrza , który prawdopodobnie działa jako ssanie ?
Silnik posiada pełny wtrysk mechaniczny.
Gdzie powinien znajdować sie ten czujnik temperatury który daj sygnał do komputera?
I jeszcze jedno pytanie czy ktoś wie jak sprawdzic czy działa prawidłowo wtryskiwacz rozruchowy w silniku AAD 2,0 E ?
Silnik posiada pełny wtrysk mechaniczny.
Gdzie powinien znajdować sie ten czujnik temperatury który daj sygnał do komputera?
I jeszcze jedno pytanie czy ktoś wie jak sprawdzic czy działa prawidłowo wtryskiwacz rozruchowy w silniku AAD 2,0 E ?
Witam mam problem z Audi 80 1.8 na mechanicznym wtrysku odpala i gdy przejade ok 1 km zaczyna sie dusic gasnie ale nie naciskam sprzegla wylaczam zaplon i ponownie wlaczam, pali i po przejechaniu moze 0.5km dzieje sie to samo i tak w kulko,prosze o rade moze to sonda??? ,wyminilem wniej juz pompe paliwa ,filtr ,rozdzielacz wtryskow ,uszczelke pod glowico ,palec i kopulke i niewim co jej jest.Pozdrawiam
>silentfox- opisane objawy wskazywały by, że nie załącza się czujnik położenia przepustnicy (ten od dołu zespołu przepustnicy), dlatego przy zimnym ( powinien mieć +/_ 1100 obr/min) ma 2 tyś. ponieważ nie załącza sie krokowy, wtryskiwacz rozruchowy podaje dodatkowe paliwo do dolotu i sonda/urz. ster. do spalenia tej bogatej miesznki, otwiera klapke przepływomierza, po nagrzaniu sie silnika, nadal nie załącza krokowego i wolne obroty sa jedynie z powietrza dochodzącxego przez czszelinę w przepustnicy ( przy złym wtregulowaniu jej położenia spoczynkowego) lub przez szczeliną przepływomierza...
>Karol84- kolega miał podobne problemy ale w Golfie... winny był moduł aparatu zapłonowego i czujnik Halla w aparacie zapłonowym...
Pozdr. Adam.
>Karol84- kolega miał podobne problemy ale w Golfie... winny był moduł aparatu zapłonowego i czujnik Halla w aparacie zapłonowym...
Pozdr. Adam.