[80 B4 2.0 abt] Mozliwe szarpanie prze rozrzad??
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[80 B4 2.0 abt] Mozliwe szarpanie prze rozrzad??
witam mam takie pytanie raczej do specow badz ludzi co mieli z tym stycznosc :mrgreen: od jakis 2 miesiecy z moja niunka zwiedzam okoliczne warsztaty mechaniczne na terenie moego miasta szukajac przyczyny szarpania i zamulania samochodu(wymienione juz prawei wszystko : czujniki, filtry, wtrysk, swiece, kable, kopulka, rozdzielacz, silkik krokowy, czuj pol przepustnicy, regulator napiecia. I nie pomoglo) elektryka tez kompletnie zrobiona wszytsko wg schematow. i uslyszalem ze moze to byc powod rozrzadu... czy to prawda?? bo nie chce znowu wtapiac kasy ale czy jest taka mozliwosc ze to moze byc powod? jezeli jest taka szansa to mimo wszystko wymienie dzieki ogulnie za pomoc chlopaki :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 03 maja 2007, 22:48 przez homer, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście że przyczyną może być rozrząd, u mojego ojca w audi rozrząd samoczynnie przeskoczył o dwa ząbki i dopiero po długim czasie udało się ustalić przyczynę kulawej pracy silnika, nie chce cię wprowadzać w błąd ale wydaje mi się że może to być prawdopodobna przyczyna twoich problemów! Powodzenia!
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dziki i tak juz przeszedlem z meto "mozliwe-wyklucz" na "wyklucz wszystko co mozliwe az do skutku"Radek5V pisze:Oczywiście że przyczyną może być rozrząd, u mojego ojca w audi rozrząd samoczynnie przeskoczył o dwa ząbki i dopiero po długim czasie udało się ustalić przyczynę kulawej pracy silnika, nie chce cię wprowadzać w błąd ale wydaje mi się że może to być prawdopodobna przyczyna twoich problemów! Powodzenia!
wiec biore po majowce sie za to dzieki jeszcze raz
Jeśli u Ciebie to pomoże to może i u mnie Ponadto przy okazji ustawi się kąt zapłonu bo jak jest zimny, to to trzeba trochę rozrusznik potrzymać ... swoją drogą podejrzewam jeszcze lambdę którą tak czy siak pewnie wymienię bo pewnie dawno już grzałka przestała dobrze pracować ... większe spalanie i być może właśnie szarpanie na to wskazują.
PS
Dziś zmieniłem paski od wspomagania i alternatora - nie wyglądały za specjalnie
PS
Dziś zmieniłem paski od wspomagania i alternatora - nie wyglądały za specjalnie
- Darecki3037
- Audi 80 Klub