[80 B4 2,0 ABT + LPG] nadmierne przegrzewanie ?
Ja podczas jazdy mam prawie 90 st. a w korku 95 st. i włącza się wentylator i schładza do 90 st. Przy postoju w korku 2 minuty w taką pogodę jak wczoraj już włącza się wentylator. To troche za szybko się nagrzewa według mnie. Węże od chłodnicy są mocno napompowane, nic jednak się nie dzieje, układ działa dobrze.
Mi także szybko zagrzewa się do 90*, chwila moment w korku w upał i już, ale wentylator nie pozwala żeby wskoczyło na więcej niż 90(minimalnie wcześniej stoi wskazówka zawsze). A no i coś czytałem że na LPG się szybciej samochód nagrzewa ale nie dam sobie ręki uciąć Może komuś to się przyda więc napisze :roll: Ja miałem tak że się samochód gotował w upał że aż płyn wywalało gdzie popadnie, temp. grubo ponad 90* i była to wina już leciwej chłodnicy, która była pozapychana. Wymiana na zamiennik ok100zł załatwiła sprawę, no ale to twojego problemu się chyba nie tyczy.
Hmm tak się grubo zastanawiam co to może być nie tak dziś chwilętemu wróciłem do domu gdy zajechałem pod dom miałem jakies 92* wysiadłem z auta aby otworzyć brame i zerknąć w skrzynke na listy wsiadam do auta a tu już pokazuje mi prawie 100* tzn jakieś 97-98 *.czy jeśli wymienię oba czujniki w chłodnicy i ten przy głowicy to coś sie polepszy czy może przyczyna leży gdzie indziej bo to chyba nie jest normalne.
Jakiej firmy kupować te czujniki wiadomo ori bosh kosztuje troche a które z zamienników sa dość dobre ?
Jakiej firmy kupować te czujniki wiadomo ori bosh kosztuje troche a które z zamienników sa dość dobre ?
- percevalle
- Audi 80 Klub
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Normalka. Po pierwsze brak chłodzenia opływem powietrza wynikającego z ruchu auta, po drugie na wolnych obrotach ruch płynu jest mniejszy (niskie obroty pompy), a cieplejszy płyn idzie do góry i ogrzewa czujniki temp. (te od wskaźnika i ECU).Canibal pisze:miałem jakies 92* wysiadłem z auta aby otworzyć brame i zerknąć w skrzynke na listy wsiadam do auta a tu już pokazuje mi prawie 100* tzn jakieś 97-98 *
Witam. Ja ostatnio też mam problemy z temperaturą. Zaczyna mi migać kontrolka od wody jak stanę w korku. Wymieniłem termostat ,ale nie pomogło. Wentylator się załączą i po pewnym czasie jak się wyłączy to kontrolka nadal miga. Co może być przyczyną? może czujnik co podaje temperaturę jest walnięty(ale który to jest co miga jak jest za wysoka tem.)?