[NE 1.8 + lpg] nie chodzi na benzynie
[NE 1.8 + lpg] nie chodzi na benzynie
Witam wszystkich . Mam taki problem. Od ponad pol roku nie moge jezdzic samochodem na benzynie . Mam gaźnik Keihina I . Na poczatku myslalem ze to pompka paliwa (mechaniczna ) ale po wymianie tylko lepiej odpalal lecz w przedziale od 1000 do 3000 obrotow dusi sie i tak jakby sie zalewal i nie trzyma wolnych obrotow i gaznie . Czy to znak ze trzeba wymienic gaźnik ? Czy przyczyna moze lezec gdzies indziej ? Pozdrawiam
Od jeżdżenia na gazie zasyfia się gaźnik . Jeżeli chcesz jeździć na benzynie to go bardzo dokładnie umyj benzyną lub płynem hamulcowym i później benzyną . Ale naprawdę się do tego przyłóż wszystkie przeloty ( malutkie , cieniutkie kanaliki ) trzeba dokładnie wymyć , dusze też . Następnie sprawdź ustawienia regulacyjne zgodnie z książką i zmontuj . Jeżeli to nie pomoże to będziemy myśleli dalej .
Jeżeli masz kolka litrów płynu hamulcowego na zbyciu to tak , tylko jeszcze oprócz namoczenia trzeba czymś ( pendzelek , szczoteczka do zębów - napewno nic co mogło by rysować powierzchnie ) myć - trzeć brudne elementy . Ja namaczam powierzchniowo i co jakieś pół godziny prubuje zmyć brud do skutku . Nie zapomnij rozebrać gaźnik na części pierwsze , inaczej nie będziesz w stanie namoczyć i wymyć kanalików i dysz . Jest to zabawa dla cierpliwych .
Czyli wlozenie calego gaznika nic nie pomoze ? Wlasnie chodzi o to ze boje sie rozbierac go na pierwsze czesci bo pozniej cos zle zloze i mi nie odpali .Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-23, 09:15 ]
Aha i jeszcze jedno zapomnialem dodac. Jezeli odpale na benzynie i mi zgasnie to musze w przelaczniku tym od gazu ustawic na znak 0 i wtedy jak troche pokrece rozrusznikiem to odpali i normalnie trzyma obroty tyle ze to jest tryb w ktorym wypala pozostala mieszanke w gazniku by moc pozniej odpalic na gazie wiec wydaje mi sie ze mimo ze wyczyszcze caly gaznik to dalej nie bd chodzil poniewaz i na tym trybie wypalania mieszanki by gasl . Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-23, 09:15 ]
Aha i jeszcze jedno zapomnialem dodac. Jezeli odpale na benzynie i mi zgasnie to musze w przelaczniku tym od gazu ustawic na znak 0 i wtedy jak troche pokrece rozrusznikiem to odpali i normalnie trzyma obroty tyle ze to jest tryb w ktorym wypala pozostala mieszanke w gazniku by moc pozniej odpalic na gazie wiec wydaje mi sie ze mimo ze wyczyszcze caly gaznik to dalej nie bd chodzil poniewaz i na tym trybie wypalania mieszanki by gasl . Pozdrawiam