[B3/1.8/JN/LPG] nie pracuje na 1 cylinder
[B3/1.8/JN/LPG] nie pracuje na 1 cylinder
Witam panowie mam problem . Auto nie chodzi na 1 cylinder od strony cewki próbowałem zmienic swiece z pracujacego cylindra dalej nic kabel WN z pracujacego dalej nic kupiłem na złomie cały aparat zapłonowy tez nic .... Zmierzyłem cisnienie na cylindrze i ma 12 a za pierwszym strzałem bije 7 ... iskra jest na swiecy auto palone na lpg i juz niewiem za co sie zabrac . Prosze o pomoc
- czester-11
- Forum Audi 80
A ja Ci polecam kolego jednak przyjrzeć się układowi wysokiego napięcia. Wymień wszystkie świece na nowe (co z tego ze iskra jest jak moze byc licha!)
Ojciec mial w swoim Scorpio identyko przypadek. Okazało się że świeca była do kitu ale niby "świeciła" dobrze... nie paliło na jeden gar silnik chodził jak stara k.....
Ojciec mial w swoim Scorpio identyko przypadek. Okazało się że świeca była do kitu ale niby "świeciła" dobrze... nie paliło na jeden gar silnik chodził jak stara k.....
W jaki sposób oceniłeś że silnik nie pali na tym jednym cylindrze ?
Nie chodzi na wolnych obrotach (trzęsie się), czy w całym zakresie.
Ja miałem taki przypadek, że miałem pękniętą oprawę wtryskiwacza(wewnątrz komory) i jeden cylinder zasysał uboższą mieszankę, powietrze dostawało się dodatkowym wężem, a to powietrze powinno tylko lecieć przez oprawę i pomagać rozpylać Pb.
Sprawdzałem ciśnienie, wymieniałem świece itd. i nic nie pomagało i jeszcze trochę a zdejmowałbym głowicę.
Silnik niby miał moc, ale na wolnych chodził jak na 3 cylindrach.
Warto sprawdzić to co piszę bo ma to wpływ zarówno na Pb jak i LPG.
Nie chodzi na wolnych obrotach (trzęsie się), czy w całym zakresie.
Ja miałem taki przypadek, że miałem pękniętą oprawę wtryskiwacza(wewnątrz komory) i jeden cylinder zasysał uboższą mieszankę, powietrze dostawało się dodatkowym wężem, a to powietrze powinno tylko lecieć przez oprawę i pomagać rozpylać Pb.
Sprawdzałem ciśnienie, wymieniałem świece itd. i nic nie pomagało i jeszcze trochę a zdejmowałbym głowicę.
Silnik niby miał moc, ale na wolnych chodził jak na 3 cylindrach.
Warto sprawdzić to co piszę bo ma to wpływ zarówno na Pb jak i LPG.