Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 PM 1,8] nierówna praca silnika

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
grzech
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 PM 1,8] nierówna praca silnika

Post autor: grzech » 21 cze 2008, 18:16

witam posiadam b3PM na jednopunktowym wtrysku ostatnio mam problem z obrotami na gazie
po odpaleniu obroty spadają aż do zgaśnięcia chyba ze potrzymam na wyższych obrotach aż sie nagrzeje i wtedy jest prawie ok z tym ze silnik pracuje nierówno a obroty wąchają sie od 900 do 1000 regularnie spadają i wzrastają. ma benzynie obroty otrzymują sie na 1000 i silniczek ładnie pracuje. zdarzyło sie tez tak ze na benzynie nie chciał pracować a na gazie za to prawie ładnie, tak było do czasu aż nie odłączyłem akumulatora wtedy powróciła niestabilna praca do poprzedniego stanu. aha gdy na zimnym silniku obroty spadały tak ze silnik szarpało dodawałem gazu i powoli popuszczałem aż silnik stabilizował swoje obroty. co mogę zrobić aby sprawdzić przyczynę takiej pracy??

jerry
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jerry » 21 cze 2008, 21:25

Witam, miałem tak niedawno aż padł całkowice. Najpierw obroty po jakim ś czasie jazdy spadały aż do 300 i wracały do normy po przegazówce. W końcu zaliczyłem holowanie, powód - brak iskry. grzebania było tydzień, a powód prosty. Zmieniłem moduł zapłonowy. Koszt to 5 dych za uzywkę. Oczywiście nie jestem pewny czy ta hustawka obrotów była powiązana z późniejszą awarią ale teraz te obroty mam jakby lepsze. Jeśli masz od kogo wziąść na próbę to mozesz podziałać. Pozdrawiam

grzech
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzech » 21 cze 2008, 21:51

najdziwniejsze jest to ze nie zawsze tak sie dzieje i raczej to zależy od humoru ja myślę ze to jakiś czujnik daje zły odczyt i cos wariuje tylko co sprawdzić???

Awatar użytkownika
tommad
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tommad » 23 cze 2008, 21:35

to samo mam....:(

grzech
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzech » 24 cze 2008, 00:37

ja wiem trochę przyczyn może być ale to z filtrami a dokładnie z filtrem gazu sprawdzę chociaż
wydaje mi sie ze i na benzynie nie byłoby problemu. plan jest taki najpierw gaz majstra jakiegoś dopadnę niech sprawdzi czy regulacja nie jest potrzebna a jak nie to mechanik niech sie głowi. he ja i tak doprowadzę pszczółkę do stanu ładnej pracy silnika bo tak chce :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl