[80 B3 2.0 AAD LPG ] obroty silnika
[80 B3 2.0 AAD LPG ] obroty silnika
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i pewnie dostane ostrzeżenie za nie sprawdzenie tematów tego problemu, ale juz dziś przeglądałem i nic nie znalazłem na ten temat.
A mam problem takiego typu silnik jak jest zimny to obroty na benzynie jak i na lpg są bardzo niskie około 200 lub nawet gaśnie a jak już złapie temperature to skolei obroty rosną do 2000tyś. i spalanie w trasie to 12l/100. Bylem u gazownika i on mi powiedział że tu nic nie da się zrobić bo nie ma silnika krokowego czy to może być przyczyną? jesli tak to jaki powinien być?
_uwaga
Bo temat zostanie usuniety
A mam problem takiego typu silnik jak jest zimny to obroty na benzynie jak i na lpg są bardzo niskie około 200 lub nawet gaśnie a jak już złapie temperature to skolei obroty rosną do 2000tyś. i spalanie w trasie to 12l/100. Bylem u gazownika i on mi powiedział że tu nic nie da się zrobić bo nie ma silnika krokowego czy to może być przyczyną? jesli tak to jaki powinien być?
_uwaga
Bo temat zostanie usuniety
Ostatnio zmieniony 30 paź 2008, 22:45 przez tajniakb, łącznie zmieniany 3 razy.
[80 B3 ABK] obroty
silnik mam taki jak u ciebie 2.0 E
ABK nie było w B3
ABK nie było w B3
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, 10:13 przez tajniakb, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
To ja już nie wiem jaki mam silnik bo poprzedni właściciel mówił że to 2.0 115 KM.
A co do tego krokowego silnika to u mnie właśnie go nie ma ( tak mi gazownik powiedział) i mam zamontowaną ręczną regulacje. a ten przekaźnik i niebieski czujnik gdzie się znajduje?
ale się chyba wkopałem w te audi ( jak miałem 1.8 na gaźniku to było to :mrgreen: )
A co do tego krokowego silnika to u mnie właśnie go nie ma ( tak mi gazownik powiedział) i mam zamontowaną ręczną regulacje. a ten przekaźnik i niebieski czujnik gdzie się znajduje?
ale się chyba wkopałem w te audi ( jak miałem 1.8 na gaźniku to było to :mrgreen: )
jak nie masz silnika krokowego to na pewno nie jest ABK.tajniakb pisze:To ja już nie wiem jaki mam silnik bo poprzedni właściciel mówił że to 2.0 115 KM.
A co do tego krokowego silnika to u mnie właśnie go nie ma ( tak mi gazownik powiedział) i mam zamontowaną ręczną regulacje.
W b3 były silniki 2.0 115km
Prawdopodobnie oznaczenie twojego silnika to 3A
witam nie miałem jak wpaść na forum ale już się poprawiam.
A co do tego krokowego silnika to gazownik mówił że ktoś go usuną i wstawił ręczną regulację a wogle to przy tej regulacji to mam kostkę do podłączenia tego niby silniczka krokowego.
I wracając do mego oznaczenia silnika to moje audi jest z 1990r. :cry: przyznaje się do błędu oznaczenie silnika to AAD przepraszam za pomyłkę
A co do tego krokowego silnika to gazownik mówił że ktoś go usuną i wstawił ręczną regulację a wogle to przy tej regulacji to mam kostkę do podłączenia tego niby silniczka krokowego.
I wracając do mego oznaczenia silnika to moje audi jest z 1990r. :cry: przyznaje się do błędu oznaczenie silnika to AAD przepraszam za pomyłkę