[80 B3 1.8 PM LPG] Po odpaleniu obroty 3000-4000!!!
[80 B3 1.8 PM LPG] Po odpaleniu obroty 3000-4000!!!
Witam!!!!Mam problem z moim autem ...nie chce odpalać na benzynie a jeśli już odpali ...to natychmiast gaśnie.Jeśli nie odpali na benzynie odpalam go na gazie i obroty od razu wskakują na 3000-4000.spadaja dopiero po ..kilku-kilkunastu minutach jazdy ...wszystko wraca do normy obroty ...900 i auto zachowuje sie normalnie.Jeśli odpale auto na benzynie wszystko jest ok .Przy obrotach 3000-4000 po przełączeniu z gazu na benzynę auto obroty nie spadają .Czasami uda sie odpalić na benzynie obroty są bardzo niskie 300-400 ..próba dodania gazu zbyt gwałtownie powoduje "zaduszenie" się auta ...chyba ze stopniowo powoli dodaje gazu .Widać wtedy że jest pewne opóźnienie pomiędzy naciśnięciem pedału a wejściem na wyższe obroty jazda jest nie możliwa.Pomocy !!!
kolego będzie to guma pod wtryskiem gaźnikiem jak odpalisz to poruszaj nim łapie na pewno lewe powietrze a pyzatym silnik krokowy mam nadzieje ze pomogłem
jak zmienisz gumę to daj znać bez silniczka tez da rade jeździć ja w swoim b3 wyjelem jak co to daj znać na gg lub PW to ci napisze co i jak :mrgreen:
jak zmienisz gumę to daj znać bez silniczka tez da rade jeździć ja w swoim b3 wyjelem jak co to daj znać na gg lub PW to ci napisze co i jak :mrgreen: